Annonse

Filminfo og video

The American

The American

Karakter

3 
George Clooney spiller Jack, en leiemorder i verdensklasse. Vi ser han først i en hytte langt ute i Sverige, sammen med en vakker dame, selvfølgelig. Det er jo George Clooney. Dessverre viser det seg at han er den neste som skal tas av dage og ting utvikler seg etter hvert ganske dystert. Jack rømmer ned til Italia hvor han planlegger å pensjonere seg fra sitt lugubre om enn luksuriøse yrke. På tross av streng beskjed fra sjefen, blir han venn med en av landsbyens prester.

Dette er et perfekt eksempel på hva som skjer når en visuell person regisserer gode skuespillere i de rette omgivelsene. Anton Corbijn står bak regien på denne filmen og han har gjort en mesterlig jobb. Manuset er skrevet av Rowan Joffe og er basert på Martin Booth sin bok A very private Gentleman. Manuset gir en solid og gjennomført base for det ferdige visuelle produktet. Kanskje ingen av dem oppfant kruttet, men de sto i hvert fall nærme når det smalt.

Castingen av de forskjellige karakterene har vært godt gjennomtenkt om enn noen av deres prestasjoner er litt lite minneverdige. George Clooney gjør som alltid en solid jobb som den følelsesmessig avstumpa leiemorderen som etter hvert får tilbake lysten til å være menneskelig igjen. Som hans italienske kosepute Clara finner du Violante Placido som fremstår så naturlig og lidenskaplig som man forventer at italienske landsbykvinner er. Hun er velkjent i Italia som både sanger og skuespiller, og har spilt i et hav italienske filmer. Det er først nå hun tar steget inn i Hollywood. Neste filmen man ser henne i er Ghost Rider: Spirit of Vengeance.

Dette er en helt grei film, verken eller. Det er action men stort sett er det lavmælt. Filmen er spilt inn i vakre omgivelser, hvilket jo er et pluss når det blir mesterlig håndtert av en fotograf som Anton Corbijn. Handlingen i filmen er litt i det langdryge laget og man har på en måte sett det før noen ganger. Så jeg er ikke helt overbegeistret, men syns den er helt ok. Sannsynligvis er hele filmen glemt om et par dager.Men det er jo heller aldri å kaste bort tid når man har en film med George Clooney. Heldigvis!

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse