Annonse

Filminfo og video

Demolition Man

Demolition Man

Karakter

5 
Demolition Man er en film satt i fremtiden, med teknologi som enda ikke er mulig. Filmen handler om den meget onde skurken Simon Phoenix (Wesley Snipes) og politimannen John Spartan (Sylvester Stallone). Phoenix er mer eller mindre klin kokos, og det trengs en person av hans kaliber for å kunne fange ham. Inn kommer John Spartan som er den eneste som ikke har noen skrupler, og gjør alt for å kunne få Phoenix i fengsel. Filmen åpner med Los Angeles i brann og Phoenix har tatt en busslast med turister til fange i en bygning. Da Spartan kommer sprenger Phoenix hele bygningen slik at alle gislene omkommer. Begge to blir sendt i kryo-fengsel for å nedfryses i en del år.

Filmen hopper deretter frem i tid og vi befinner oss plutselig i 2032. Los Angeles har vært gjennom et stort jordskjelv og byen har bygget seg opp sammen med San Diego til å bli San Angeles. Her blir Phoenix fryst opp lenge før soningen er over og begynner umiddelbart å herje i byen. San Angeles har aldri opplevd maken til vold og Phoenix står for byens første drap på nærmere 15 år. Usikker på hva de skal gjøre bestemmer de seg for å fryse opp mannen som fanget ham 36 år tidligere, og Spartan blir satt inn i politiet igjen. Jobben med å igjen fange Simon Phoenix er i gang.

Jeg husker da jeg så denne filmen for mange år siden, hvor fantastisk kul jeg syntes den var. Og jeg har lenge hatt lyst til å se den igjen, bare for å se om filmen faktisk er like kul i dag som det den var da.  Ofte har jeg opplevd at filmer jeg så for 20 år siden har mistet mye av sin magi, og ikke gir den samme følelsen som da jeg først så den. Men heldigvis var ikke det noe problem når jeg nå endelig fikk sjansen til å se Demoliton Man i høyoppløselige bilder.

Klart, noe av teknologien som brukes i denne filmen er ganske så utdaterte. De fremtidige datamaskinene som brukes er forholdsvis klumpete og dårlige (sammenlignet med futuristiske datamaskiner man ser i filmer som Minority Report og Avatar), men det er allikevel ikke noe man henger seg så veldig mye opp i. For det er filmens kjerne som er det absolutt viktigste når man sitter og ser på denne filmen. Historien er helt grei, men er ingen Oscar-kandidatur. Effektene er til tider gode, dog ikke i nærheten av det vi er vant med nå for tiden.

Og hva med skuespillerne da? Wesley Snipes og Sylvester Stallone er ikke akkurat skuespillere hvis talent roper hurra. Men det her er akkurat den type film du liker å se Snipes og Stallone. Førstnevnte passer utrolig godt som den litt psykedeliske skurken og jeg syntes det er rart han ikke har påtatt seg denne rollen oftere. Jeg liker Snipes for hans kulhet, som han viser f.eks. i Blade-filmene, men det her er en helt annen type kul. Stallone spiller rollen han er født til å spille, anithelten som til slutt ender opp med å redde dagen. Begge karakterene har fått sine doser med komiske innspill som jeg syntes passer veldig godt inn i filmen.

Men Demolition Man er på langt nær noe mesterverk av en spillefilm. Du kan ikke sammenligne denne med andre filmer som ligger på toppen av IMDs liste. Men det er heller ikke det filmen prøver på. Her er det action og underholdning for alle pengene, og akkurat der skuffer filmen absolutt ikke. Se bort i fra alle de åpenbare feilene, og du sitter meget fornøyd tilbake.

Bilde
Det er slik behandling alle Bluray-filmer burde få, for kvaliteten på bildet i denne filmen er meget bra. Det oppleves nesten ingen støy under hele filmen og de mørke scenene er nesten helt feilfrie under hele avspllingen. Fargene er sterke og fine og dette spiller veldig godt ut gjennom hele filmen.

Lyd
Lyden lever ikke hele tiden opp til bildet dessverre. Med DTS-HD Master Audio 5.1 blir alle kanalene brukt bra under de store actionscenene, men jeg mangler litt av ”trøkket” som man ofte opplever i slike filmer. Syntes til tider det ble litt for mye diskant og litt for lite bass under avspillingen, og dette ødela litt av helhetsinntrykket.  Det er ikke på det nivået at det er irriterende, men jeg syntes kanskje det kunne ha vært hakket bedre.

Konklusjon
Demolition Man er en film som får høy score av meg, nettopp fordi den er så fantastisk underholdende og kul. Jeg kan ikke annet enn å anbefale deg å ta en titt på denne filmen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse