Annonse
Top Gear: Great Adventures

Karakter

6 
Hvis du har lest mine tidligere anmeldelser av Top Gear-diskene, så er det ikke vanskelig å se at jeg er en meget stor fan av Top Gear og deres bravader. Her har vi et program som er så godt gjennomført, både når det gjelder historiefortelling og filmskaping at man kan ikke annet enn å elske de tre herremennene Clarkson, Hammond og May. Deres turer rundt om i verden er så morsomme og dumme at man nesten sitter tilbake med vondt i magen etter å ha ledd så mye. Og det geniale med serien er at den passer for alle, i alle aldre, begge kjønn, uansett om du liker bil eller ikke. For når min samboer frivillig setter seg ned og ser Top Gear, da gjør de noe riktig.

De to diskene inneholder fire av turene som trioen har foretatt de siste årene. Vi får møte dem på Nordpolen for å se hvem som kommer først til den magnetiske polen enten ved å kjøre bil eller hund og slede. Det er en episode hvor de skal kjøpe en bil i USA for 1000 dollar og deretter kjøre gjennom USA. De reiser til Botswana for å kjøre fra grensen mot Zimbabwe til grensen mot Namibia, gjennom Makgadikgadi Pan, en av verdens største saltsletter. Og til slutt skal de følge amerikanernes reise opp Vietnam i hvert sitt kjøretøy.

Alle fire episodene har sine sterke og dårlige sider, men underholdende er det lite vanskelig å si at de er. Man merker selvfølgelig at mye av det som skjer er scriptet og lagt opp til at det skal skape problemer for dem, men for å være helt ærlig så bryr det meg veldig lite. Jeg har lest mye kritikk av Top Gear, om at det hele er planlagt på forhånd, og at det ikke er så spektakulært som det kanskje ser ut som på filmen. Men mitt svar på det er, hvorfor bry seg egentlig? Til og med gutta i serien har innrømmet at alt er ikke slik det kanskje det ser ut til, men gjør det serien noe mindre morsom? Ikke i det hele tatt!

Top Gear Adventures er utvilsomt en disk du bare må få med deg. Skulle du syntes biltester og for mye snakk om biler er kjedelig, så behøver du ikke å være redd for noe her. For i disse fire episodene er det veldig sjelden det er snakk om bilene, men det er mye mer fokus på turene de tar. Og hvem har vel ikke lyst til å se Clarkson kjøre av gårde på Nordpolen med May hengende etter, eller at guttene blir skutt etter i USA eller å se Clarkson på sitt hatobjekt nummer en: en tohjuling av noe slag.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse