Annonse

Filminfo og video

The Switch - Pappa p boks

Kassie (Jennifer Aniston) og Wally (Jason Bateman) er bestevenner, og bor i New York. Wally er forelsket i Kassie, men har aldri fortalt henne dette. Kassie på sin side er mest opptatt av å få barn, selv om hun ikke har funnet den rette mannen enda. Hun bestemmer seg derfor for å finne en sæddonor, og bli alenemamma. På dagen for inseminasjonen holder hun en stor fest hvor Wally drikker seg full og klarer å bytte ut donorens sæd med sin egen. Kassie får barn, lykkelig uvitende om hvem som egentlig er faren, i liket med Wally selv, og flytter fra New York. Syv år senere flytter hun tilbake og vi får se hvordan det sakte går opp for den begge hvem som er faren til Kassies sønn Sebastian.

Fra aller første sekund er denne filmen en lidelse å se på. Klisjèfulle replikk etter klisjèfulle replikk serveres på løpende bånd i løpet av de første 15 minuttene. Storyen gjøres fullstendig uengasjerende av Hollywoodinnpakningen den kommer i, og det er regelrett kjedelig å se på. Man er ment å skulle få sympati for nerdete Wally, som er håpløst forelsket i Kassie. I stedet føler man verken sympati eller avsky. Man er likegyldig.

«The Switch» er basert på novellen «Baster» av Jeffrey Eugenides. Men der novellen er sjarmerende og til tider rørende, er denne filmen lite morsom og kjedelig. De få forsøkene på å gjøre filmen morsom, og på morsomme replikker, faller gjennom med en gang og det hele virker lite troverdig. Det eneste som er i nærheten av sjarmerende er Kassies sønn Sebastian. Han har de få replikkene og de få hendelsene i filmen man trekker på smilebåndet av. Men det hjelper lite når manus og regi- beklager ordbruken- suger.

Gjennom hele sin karriere har Jennifer Aniston stort sett spilt den samme rollen i film etter film siden hun sluttet i «Venner for livet.» Denne filmen er intet unntak. Atter en gang er hun den lett originale, pene og sprudlende byjenta med bein i nesen. Hun spiller med andre ord på den samme strengen som hun har gjort så evinnelig mange ganger. Sorry, Aniston, vi har sett det før. Jason Bateman, som tidvis er en god og sjarmerende skuespiller i andre filmer han har spilt i (f.eks. «Juno»), virker i «The Switch» nesten livstrøtt og forferdelig uengasjerende. Den største skuffelsen er allikevel Juliette Lewis i rollen som Kassies venn Debbie, som etter undertegnedes mening vanligvis er en brilliant skuespiller. Hun har riktignok lite morsomme replikker og et lite morsomt manus å jobbe med, men hun virker i tillegg uinspirerende og kjedelig. Thomas Robinson, i rollen som Sebastian, er den eneste som gjør en akseptabel innsats i denne filmen.

«The Switch» kjedet meg fra begynnelse til slutt. Historien var uengasjerende, uinspirerende og klarer aldri å fange publikum. I tillegg har den en slutt som må være noe av det verste som har kommet fra Hollywood de siste fem årene. Den er nede og lukter på terningskast 1 rett som det er, men Thomas Robinson som Sebastian klarer å redde den opp på en toer. Filmen er rett og slett Hollywood-oppgulp laget for å tjene penger. Det ender som oftest med å bli forferdelig dårlig.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse