Annonse

Filminfo og video

Ramona og Beezus

Fordelen/ulempen med å ha barn i huset er at man noen ganger er nødt til å se filmer som kanskje ikke helt passer for deg, og som heller aldri er meningen at de skal produseres til en mann i tredveårene. Men inneimellom kommer det faktisk sånne type filmer som er mer underholdende enn man først trodde, og som man tør innrømme åpenhjertelig. Ramona og Beezus er nettopp en slik film, mye takket av den lille, men meget sjarmerende Joey King.

Ramona og Beezus er basert på barnebøkene om Ramona, og tar for seg den lille jenta Ramona og hennes storesøster Beatrice, kalt Beezus i filmen. Alt ser ut til å være i skjønneste orden for familien, helt til faren blir sagt opp på jobben, og moren i stedet må ut og prøve å jobbe litt. Og da banken begynner å kreve nedbetaling av lånene ser ting veldig dårlig ut, og muligheten er at de mister huset. Ramona gjør sitt beste på å tjene inn penger, noe som ofte får et uheldig utfall for henne eller de som tilfeldigvis skulle befinne seg i nærheten.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ble veldig positivt overrasket over denne filmen, spesielt med tanke på hva jeg tenkte når jeg først begynte å se på den. Da jeg så at Disneys store stjerne Selena Gomez skulle ha en av rollene var jeg redd dette var en film som var filtrert og skapt rundt henne, for å få henne mest mulig frem i lyset. Men det viser seg nesten at det er det motsatte. Gomez har rollen som søsteren Beezus, og rollen er ganske liten i forhold til det man skulle tro. Det hele dreier seg om Ramona og hennes eskapader, og Beezus er bare en liten støtterolle.

Og som jeg nevnte i begynnelsen av anmeldelsen så er det liten tvil om at det er Joey King som gjør denne filmen til den fornøyelsen det er. Denne lille jenta på 11 år (dog portretterer hun ei på 9 år) har en tilstedeværende i alle sine scener som stjeler oppmerksomheten fra alt og alle. Hennes tolkning av Ramona er en stor glede å se på, og tar over barnetronen etter Haley Joel Osment, Dakota Fanning og Abigail Breslin.

Ramona og Beezus er slettes ingen film hvis du bare tar den for hva den er, en lett underholdende film som passer best for unge jenter, men som allikevel er mulig å se på for de voksne i huset.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse