Annonse

Filminfo og video

En pingles dagbok

Greg er nemlig ikke blant de mest populære elevene. I tillegg har han noen venner som ikke akkurat hjelper på hans popularitet hos det motsatte kjønn, eller popularitet Greg rangerer nemlig skolens elever etter et popularitetsbaromenter som går til 200. Nederst på denne, faktisk på 201 plass finner man en liten spirrevipp med rødt hår og fregner med navn Fregley. Selv har et mål om å bli blant skolens mest populære, men det skal vise seg ikke være den enkleste ting i verden. Kanskje det hjelper å forandre bestisen sin? Kanskje det hjelper å være medlem av sikkerhetsgruppen? Vel, alle har et talent sies det, og Greg har også sitt …

Filmen tar oss inn i en verden som hos meg vekker mye latter. I tillegg blir man sittende og tenke tilbake til den gang (for mange mange år siden) man selv gikk på ungdomsskolen. Var det slik for oss? Nei, ikke helt. Heldigvis. Men vi hadde våre klikker vi også, men ikke riktig så ille som det er på skolen til Greg. Og det skulle bare mangle, for dette er jo tross alt en film, og som seg hør og bør har man trukket frem det verste og strukket det ett hakk til.

Filmen handler en del om popularitet og vennskap, i tillegg til misunnelse som gjerne kommer når ting ikke går som man ønsker men andre oppnår det man selv vil ha. Og ofte gjør dette oss gjerne litt mindre snille enn man kanskje ønsker å være. Og til slutt står man mellom valget om å gjøre det rette eller det gale. Så filmen har som seg hør og bør et snev av moral i seg.

Filmen er basert på bestselgerboken med samme navn, skrevet av Jeff Kinney. Det er til nå kommet ut tre bøker. Bokserien startet som tegneseriestriper på Internett, og kom som bokform i 2007, til stor glede for mange barn (og voksne). Jeg vet at min nevø på 11 år elsker bøkene og er filmen halvparten så bra som bøkene, så er det nesten så det frister å spørre om å få låne dem. For jeg koste meg virkelig med filmen. Den har en herlig humor og Gregs fantasi er sjarmerende.

Zachary Gordon spiller rollen som Greg. Han er 13 år gammel og har vært med i noen tv-serier, i tillegg til et par småroller i Four Christmases og National Treasure: Book of Secrets, i filmen Beverly Hills Chihuahua 2 er han stemmen til Papi Jr. Han spiller selvsagt også Greg i film nr 2 i denne serien: En pingles dagbok: Roderick Ruler som ble sluppet i mars i USA.

Rachel Harris og Steve Zhan spiller hans foreldre, og i rollen som Roderick (storebror) finner vi Devon Bostick.

Dette er en film som foreldre burde se sammen med barna. Ikke fordi filmen på noen måte er upassende, men for å få et lite innblikk i hva som interesserer barn og for humoren og kosens skyld.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse