Annonse
Charles spilt av Hugh Grant, er en ungkar som alltid klarer det store mesterstykket med å komme for sent til bryllup. Gjerne da bryllup hvor han har en sentral rolle, som f. eks forlover. Og ringer? Jo da, som forlover skal man holde orden på disse, noe som ikke alltid er like lett det heller. Men, heldigvis har man gode venner som hjelper til. Og disse vennene, de må man bare elske.

I et av bryllupene treffer han Carrie, spilt av Andie MacDowell, og han blir en smule betatt denne amerikanske vakre kvinnen. De treffes med jevne mellomrom i ulike brylluper og dessverre også i en gravferd. Romantiske toner oppstår mellom dem, men dessverre er ikke ting så godt tilrettelagt for den store romansen.

Jeg er ingen fan av filmer med Hugh Grant, det er kun to unntak: Love Actually og denne. For selv med sine vanlige “fuck” og “bugger”, noe stamming og tafatthet, så er han ikke så ille i denne filmen. Og denne filmen, den er søt. Den gir en god dose med lun humor, romantikk og tristelser. Filmen har masse sjarme og man blir glad i alle karakterene som har sentrale roller. Man blir rett og slett glad av all kjærligheten og tilhørligheten. Og man må bare falle for Matthew, spilt av John Hannah. Den skotske dialekten kan få en hver i kne. Selv med en begravelse, hvor en av de flotteste talene jeg vet om holdes: Funeral Blues av W. H Auden, så vil jeg se filmen igjen og igjen fordi den får meg til å føle meg godt.

Det er i grunnen ikke lett å skrive om denne filmen, for man vil bare si til alle: Se den! Sjansen er nemlig stor for at du vil elske den.

Skuespillerprestasjonene er helt greie, og Hugh Grant håvet inn bl.annet en Golden Globe, mens Andie MacDowell var nominert. Kristin Scott Thomas vant for beste skuespillerinne i Evening British Standard Film Awards, Richard Curtis fikk prisen for beste screenplay og Hugh Grant gikk av gårde med Peter Sellers Award For Comedy. Filmen fikk også 2 Oscar nominasjoner men vant ingen.

Vi møter også Rowan Atkinson i en liten rolle her, først som prestelærling og så som prest. Scenen med han skulle visst være ekstra artig hevdet noen, men jeg har aldri vært helt enig i akkurat dette.

Kort oppsummering: I love it!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse