Annonse
Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har et liv utenfor Top Gear, og alle har de sine egne programmer som de spiller inn når de ikke driver med Top Gear. Men der Hammond og May som oftest gjør andre ting enn å teste biler, så gjør Clarkson det han har blitt elsket (og hatet) for gjennom sine mange år hos BBC, han tester biler.

I Clarkson Supercar Showdown tester han de type biler som denne delvis eksentriske mannen er kjent for elske, nemlig muskelbilene. Han tar turen ned til bl.a. Spania og Frankrike for å teste forskjellige biler, for å prøve å finne hvilken som er hans favoritt. Bilene han tester er mange og lekre, og han lar de gjennomgå forskjellige tester i ren Top Gear-stil. For ja, på coveret på denne ”filmen” står det Clarkson Supercar Showdown, men det kunne egentlig likeså stått Top Gear Supercar Showdown. For konseptet er nesten identisk som det vi elsker med Top Gear, eneste forskjell er at man i denne pakken ikke får med Clarksons motvekter i Hammond og May. Dog har The Stig faktisk fått lov å bli med, og tester noen av bilene.

Jeg har tidligere innrømmet at jeg er ikke sånn veldig glad i biler, og ser absolutt ikke på Top Gear på grunn av bilene. Selvsagt er de lekre og det er moro å se dem presse disse mesterlige bilene til det ytterste, men det jeg ser på er humoren, kjemien mellom de tre programlederne og de høyst eksepsjonelle utfordringene de går gjennom. Når det ”bare” blir Clarkson som tester raske biler så føler jeg at det mangler noe, og interessen er ikke like tilstedeværende som den ville ha blitt ellers.

Men Jeremy Clarkson er en morsom fyr alene, og hans tester er ofte informative og gode. Han er heller ikke særlig redd for å si som det er, uten å være redd for å tråkke på noen tær. Er en bil dårlig, så sier han det rett ut. Som f.eks. da han sammenligner en G-Wiz mot et bord, og bordet vinner de fleste testene.

Litt usikker på hva jeg egentlig skal konkludere med på denne filmen. Den falt for å være helt ærlig ikke ordentlig i smak hos meg, og viser egentlig bare hvor avhengig Jeremy Clarkson er av Richard Hammond og James May for å skape et program man virkelig skal like. Er du en større bilelsker enn det jeg er, og liker å se tester av raske biler så er nok dette programmet mer for deg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse