Annonse
Den tredje filmen om den fantasiefulle verdenen i Narnia hadde en vanskelig tid i begynnelsen. Den fikk først grønt lys fra Disney, men dette ble senere tatt tilbake etter at Narnia: Prins Caspian fikk dårligere tall enn forventet. Det var lenge usikkert om filmen i det hele tatt skulle produseres, og Disney gikk så langt at de til slutt solgte rettighetene til filmen. Inn kom 20th Century Fox som igjen satte i gang produksjonen, og noen måneder senere er filmen klar for det store lerretet.

Narnia: Reisen til det Ytterste Hav er basert på den tredje skrevne boken av CS Lewis, eller den femte i kronologisk rekkefølge. Det har gått tre år siden de fire Pevensie-søsknene sist forlot Narnia og freden har endelig lagt seg over dette landet. I den virkelige verden har Peter og Susan dratt til USA sammen med sine foreldre, mens Edmund og Lucy bor hos sin tante og onkel, og deres ufordragelige sønn Eustace.            En kveld da Edmund, Lucy og Eustace krangler på rommet sitt ser de et maleri med et skip begynne å bevege på seg, og vann begynner å fosse inn i rommet. Sekunder senere befinner de seg langt til havs i Narnia og blir reddet om bord på skipet til Caspian, nå konge av Narnia.

Kong Caspian er ute på tokt for å finne syv grever som forlot landet under krigsperioden mellom Telmarinere og Narniere. Et tokt som ikke skulle bli så enkelt som de først hadde trodd at den skulle bli.  Her møter de på mange forskjellige farer, som slavehandlere, drager og trollmenn.

Alle som var med i de to første filmene er med i denne filmen også, selv om rollene bare har blitt mindre og mindre. Det er nå Lucy og Edmund som er de to største karakterene, med Caspian og Eustace som medhjelpere. Den Hvite Heksen har også en veldig liten rolle i filmen som varer mindre enn fem minutter, og til og med Aslan er veldig lite med i filmen. Både Tilda Swinton og Liam Neeson gjentar sine roller, sammen med Georgie Henley, Skandar Keynes og Ben Barnes i sine roller. Eneste som er byttet ut er stemmen til Rippipip hvor Simon Pegg har tatt over for Eddie Izzard. Anna Popplewell og William Moseley som spilte henholdsvis Susan og Peter i de to første filmene har også to små roller i filmen.Jeg kan ikke helt skjønne hvorfor Narnia-filmene ikke har gjort det bedre enn hva vi har opplevd per dags dato, og jeg skjønner heller ikke hvorfor Disney valgte å kvitte seg med denne serien. Kanskje forventet de litt for mye av filmen, at den skulle holde nivået til Pirats of the Caribbean for eksempel, men det blir jo ikke helt riktig det heller. Begge er eventyr/fantasi-filmer, men de henvender seg allikevel til to forskjellige publikum. Jeg syntes de to første filmene om de fire Pevensie-barnene og alle skapningene i Narnia har vært en meget god produksjon, og den tredje er absolutt ikke noe dårligere.

Michael Apted har tatt over registolen etter Andrew Adamson, som nå kun står oppført som produsent på filmen. Men slik jeg ser det har Apted virkelig klart å videreformidle tonen som Adamson satte i sine filmer. Historien har veldig sjelden noen dødpunkter, men driver oss fremover hele tiden. Skuespillerne virker veldig komfortable i rollene sine og er mer overbevisende nå enn det de var i den første filmen.

Bilde
Denne filmen bruker mye farger, spesielt når man er ute på sjøen, sterke blå farger som nesten spruter mot deg. Og bildene er veldig klare uten spor av støy. En del av scenene foregår også i noe mørkere tilværelse, men uten noen kornete scener.

Lyd
Lyden kommer i DTS –HD Master Audio 5.1 og benytter seg flittig av alle kanalene gjennom store deler av filmen. Dialogene er klar hele tiden, også gjennom diverse kampscener.  

Konklusjon
Skal jeg være helt ærlig så syntes jeg Narnia: Reisen til det ytterste hav er en meget god film. Den har det meste som en god underholdene film skal ha, og den passer til hele familien, slik at man kan sitte sammen på kveldstid og se på Lucy og Edmunds andre reise til Narnia. Og det ser ut som 20th Century Fox også er fornøyd, for nå ser det ut til at det skal komme ytterligere to filmer. I 2014 kommer Drømmen om Narnia (om hvordan Narnia ble skapt), deretter kommer Sølvstolen (hvor Eustace reiser tilbake til Narnia).
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse