Annonse

Filminfo og video

Clarkson Duel

På tre år laget Clarkson tre forskjellige programmer om biler, den første var Supercar Showdown i 2008, den andre Clarkson Thriller i 2009 og den foreløpig siste er Clarkson Duel. Disse har gått i tripp-trapp-tresko, med Supercar Showdown som egentlig ikke interesserte meg noe særlig, Thriller ble litt bedre, men allikevel ikke bra nok. Til slutt kommer Duel som utvilsomt er den aller beste av disse tre. Og hvorfor det? Jo, fordi dette programmet lever i beste Top Gear-ånd.

Ja, jeg skal innrømme at det kanskje er litt dumt at et program som helt sikkert er meningen skal stå utenfor Top Gear blir lovpriset nettopp fordi det er så likt tv-serien. Men Jeremy Clarkson er Top Gear, og det er vanskelig å se på den mannen uten å tenke på denne fantastiske serien.

Duel åpner med at man skal teste hvilken bil som er best å drifte. Etter en slags utslagskonkurranse står han igjen med tre biler og disse skal testes under tre ulike settinger. I den ene bilen skal The Stig forsøke å drifte med gummistøvler, i den andre bilen skal Jeremy Clarkson drifte med svømmeføtter og i den tredje skal tidligere F1-fører Anthony Davidson forsøke seg med skøyter. Resultatet kan man vel nesten tenke seg selv, men høyst moro ble det også.

I tillegg har Jeremy Clarkson og The Stig konkurranse mot sine erkefiender i Fifth Gear (med en overraskende slutt) og han får med seg tre kjendiser, bl.a. Ronan Keating, for å teste hvilken kjendis som er raskest i terrengkjøring, i en offroad-bil rigget med bomber. Selv om jeg regner med at det meste er skriptet, er det moro å se Ronan Keating være sekunder fra å bli blåst i luften.

Jeg lo veldig godt gjennom store deler av de 70 minuttene som denne disken varte, og der de to andre filmene ikke klarte å skape den største interessen, satt jeg med blikket låst fast på TV’en under hele denne filmen- Og det er vel nettopp det som gjør at Top Gear Duel er verdt et kjøp. Har du kun tenkt å kjøpe en av disse filmene, er det absolutt Duel du burde velge. Men for å repetere meg selv fra de andre anmeldelsene: er du en bilfan, så vil jeg anbefale at du putter alle tre filmene i handlekurven.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse