Annonse

Filminfo og video

South Park: sesong 2

Duoen har absolutt ingen planer om å miste noen av sine hemninger når de begynner produksjonen av sesong 2. Den første sesongen avsluttet med en såkalt ”cliffhanger”. Dette vil si at den siste episoden slutter på en slik måte at man bare må vite mer, og man derfor er meget innstilt på å få svaret på dette i første episode i neste sesong. Cliffhangeren i South Park sesong 1 tok for seg hvem som egentlig var faren til Eric Cartman. Den gale professoren i byen hadde snevret mulighetene ned til noen få personer, og lovet at svaret skulle komme i neste sesong.

Men Parker og Stone bestemmer seg for at publikum skal få vente enda en episode, og sender en spesialepisode som handler om kun Terrence og Phillip. Dette er bare et lite tegn på at guttene så absolutt ikke har tenkt å følge noen slags regler for hvordan en serie skal produseres, men gjør slik de selv ønsker å gjøre. Og det er dette som er noe av det geniale med denne serien, og gjør at den er så populær som det den faktisk er.

Og som i den forrige sesongen kjemper fremdeles de fire guttene Stan, Kyle, Cartman og Kenny mot mange forskjellige merkelige hendelser, enten om det skulle være galskapen til foreldrene sine, kuer som går inn i kult, romvesener eller personer fra et parallelt univers. Ja, til og med massemorderen Charlie Manson får en egen karakter i serien, som blir fremstilt som en angrende synder og mottar kjærlighet fra de andre karakterene i serien. Hvem som helst andre ville fått mye problem på grunn av dette, men med Stone og Parker må man bare ta det som det er.

Sesong to er overøst med mange geniale episoder, som virkelig får trimmet lattermusklene dine. Som episoden der Chef blir anmeldt for plagiat for en sang han skrev først, for deretter å bli funnet skyldig takket være Johnny Cochrane og hans ”Chewbacca-defense”. Eller episoden der sommeren kommer til South Park, og guttene nesten ikke vet hva de skal gjøre. Men aller best må sesongens siste episode være, hvor guttene kommer over en mann fra en prehistorisk tid. Nemlig 1996 (serien ble produsert i 1999). Denne episoden er virkelig genial, og viser hvilken fantasi som bor i Parker og Stone.

South Park er en utrolig bra serie, jeg behøver egentlig ikke å si mer enn det. Men jeg tror også det er veldig avhengig av hvilken type humor du har for å kunne kose deg med denne serien. Jeg har hørt fra flere som sier de ikke skjønner humoren i serien i det hele tatt, og rett og slett ikke skjønner hvorfor folk kan orke å se på noe slik. Men slik vil jeg tro er med mange serier, jeg kan nevne en lang liste over serier jeg ikke skjønner hvordan folk kan se på, men det passer seg ikke her.

I stedet vil jeg anbefale alle å gi South Park et forsøk, og ta serien som det den er. En meget overdrevent animasjonsserie for voksne (den passer overhodet ikke for barn). Ikke legg for mye inn ii den mens du ser på den. Til tider kan enkelte episoder ha en beskjed og mening, og dette lyser ut over hele episoden. Som oftest er disse rettet mot de dobbeltmoralske amerikanerne, og for oss andre er det morsomt å se på.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse