Annonse
Landsbyen på toppen av fjellet

Karakter

4 
Calabria er en liten søvnig landsby sør i Italia. Det er en fattig landsby som tar oss tilbake til en tid uten tv, mobil og data. Innbyggerne her lever enkle liv og er i god kontakt med naturen og omgivelsene sine. I et av husene i denne byen, bor en gammel gjeter og vi følger han gjennom et år av hans noe ensformige liv. Vi får se de små og store problemstillinger som reiser seg i hans hverdag. Hvordan han stoler på støvet fra den lokale kirken til å gjøre han frisk. Hvordan han tar hånd om geitene sine, og hvilke rutiner som preger hverdagen hans.Michelangelo Frammartino viser seg som en visuell regissør og manusforfatter som legger mye vekt på komposisjonen og sammensettingen av bildene i denne filmen. Det finnes ingen dialog, men det emosjonelle aspektet er til stede og viser det man normalt får gjennom filmens dialog. Han tar oss med gjennom merkbare endringer i årstidene, og viser hvordan naturens lynne påvirker landsbyen på en vakker måte.

Guiseppe Fuda gir oss et varmt portrett av en gammel syk gjeter. Mer enn en gang må man faktisk trekke på smilebåndet av denne forunderlige karakteren og hans tro på de små ting i livet. Han karakter er preget av en enkelthet og en ekthet man sjelden ser på lerretet. Portrettet er nært og interessant. Geitene spiller også en stor rolle i filmen. Deres naturlige atferd, og inntreden i det som regnes som menneskelig verden sørger for et litt humoristisk innslag.Kinematografisk er dette en gjennomført vakker og visuell film. I sin enkelhet kan den fort bli litt kjedelig fordi det skjer veldig lite. Det er ingen høydare i filmen. Det er ting du selvsagt engasjerer deg i, som for eksempel geitekillingen som går seg vill. Man syns synd på den syke gamle gjeteren, samtidig som man tenker at det må være fantastisk å leve så ukomplisert liv. Alt i alt er dette en fin filmopplevelse, men kanskje for de spesielt interesserte.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse