Annonse

Filminfo og video

Hamlet

Hamlet

Karakter

3 
Vi befinner oss i Shakespeare sitt univers der den ene intrigen avløser den andre. I sentrum står Hamlet som er prinsen av Danmark. Hans far har akkurat gått bort og moren Gertrude giftet seg med onkelen Claudius. Onkel Claudius har dermed også tatt over tronen i Danmark. Hamlet blir så hjemsøkt av sin far som vil han skal ta livet av Claudius. Han blir sakte men sikkert gal mens han funderer på hvordan han skal gå frem for å drepe onkelen.

Kenneth Branagh har alltid hatt en fascinasjon for Shakespeare og både regisserer og spiller hovedrollen i Hamlet. En rolle som kler han godt. Han behersker godt det dramatiske utrykket som kreves for å spille en tidsriktig Hamlet. Han har valgt å beholde den originale dialogen, noe som dessverre gjør de 4 timene temmelig uutholdelige etter en stund. I rollen som Ophelia finner vi Kate Winslet som er perfekt i rollen som en vakker og sårbar kvinne som etter hvert blir fullstendig gal.

Ikke overraskende var filmen nominert til 4 Oscars, deriblant for kostymedesign. Dette er filmens absolutte høydepunkt. Kostymedesignet og sminken er fantastisk og tidsriktig gjennomført. Det er fargerikt, prangende og så overdådig det kan bli. Bildene i filmen er velkonstruerte og godt gjennomtenkt. Det eneste som er et stort minus er at kamera ved flere anledninger er veldig ustødig, og dermed gir et bilde som hopper og rister. Ellers har Blu-ray utgaven godt bilde og god lyd.

Tja, hva kan man si om dette her egentlig. Den varer i 4 timer, noe som er så rent for meget siden det er så gammeldags dialog og dramatiske fakter, det preges dessuten av en del dødtid. Jeg har aldri hatt sansen for overdramatisering på Shakespearevis, så det ble en relativt krevende øvelse å komme seg gjennom denne filmen. Men det visuelle trakk filmen opp karaktermessig og gjør det i grunn verdt de 4 timene.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse