Annonse

Filminfo og video

Just Wright

Just wright

Karakter

3 
Leslie Wright er den jenta som alle gutter vil ha i livet sitt som kompis, men ikke noe mer. Hennes venninne Morgan derimot er en sexbombe på to bein som mener at den smarteste måten hun kan få penger i banken på, er å gifte seg med en basketball stjerne. Etter en basketballkamp treffer Leslie den kjente basketspilleren Scott McKnight på bensinstasjonen og blir invitert på fest hos han den følgende helgen. Som den gode venninne hun er tar hun med seg Morgan. Morgan snapper opp basketstjernen foran ansiktet på Leslie. Det vil si helt til han blir skadet. Så hva skjer?

Queen Latifah spiller fysioterapeuten Leslie uten å bli utfordret noe særlig. Kjemien mellom henne og Common er absolutt til stede, men replikkene og dialogen går forholdsvis treigt. Dette er ikke helt likt den Queen Latifah man er vant til å se. Hun pleier å være mer røff i kantene og ikke så pusete. Paula Patton som spiller Leslies venninne er akkurat så rappkjefta, fisefin og ufordragelig som karakteren krever.

Med filmer som The sisterhood of the travelling Pants 2 bak seg er det tydelig hvilken genre regissør Sanaa Hamri legger seg på. Manusforfatter Michael Elliot har ikke akkurat oppfunnet kruttet med dette manuset. Det er treig dialog i en småmaskulin askepott historie og en klassisk det gode mot det onde tvist. For å få en slik film til å fungere må man ha en dialog som fungerer, som bringer frem det beste i skuespillerne og fremkaller følelser hos seeren. I bunn og grunn kunne de ha vist en instruksjonsvideo for hvordan man bestiller pølser i New York City og det ville vist samme inspirasjonsnivå.

Det filmen mangler på det tekniske planet tar den igjen på stemningen. På tross av kjedelig dialog er det utrolig nok en god stemning i filmen, sånn generelt sett. Det er en helt grei film å kose seg med sammen med venninner søndagsformiddag etter man har hatt en fuktig helg.Det er problemstillinger jenter flest vil kjenne seg igjen i, og karakterer man vil relatere seg til. Så i bunn og grunn en helt grei film, selv om den er like nyskapende som et såpestykke.
Karakter: 3

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse