Annonse
Alle er løselig basert på et billig sciense-fiction magasin fra 40-50 tallet. Ikke så ulikt Jakten på den forsvunne skatten var basert på actionfylte episodefilmer fra den samme tidsperioden. Spielberg var svært involvert i denne serien. Han skrev manus til de fleste episoder og regisserte mange av dem. Det er lett å se at han har tatt med seg enkelte temaer inn i senere filmer.

Spielberg har brukt mange gode skuespillere som trekkplaster til denne serien. Dette førte til at publikum satt som klistret foran skjermene hver uke for å få med seg en ny fantastisk historie. Blant skuespillerne treffer man Kevin Costner, Keiefer Sutherland, Dom DeLuis, Charles Durning og Harvey Keitel, for å nevne noen. I tillegg er det flere kjente som har vært med på regisseringen av de ulike episodene, og av disse kan jeg jo nevne Burt Reynolds, Bob Clark (A Christmas Story) og Peter Hyams. Brad Bird har også skrevet en av historiene og nå i disse dager er han vel mest kjent som Oscarvinner for The Incredibles.

Serien høstet hele 5 Emmy, og med tanke på når serien ble laget så var det vel fortjent. For at serien er underholdende og godt laget til å være på den tiden, det er ikke til å skjule under en stol.

Jeg var spent da jeg satte på første disk, for jeg husker jo å ha sett flere episoder da de ble sendt på tv. Ville jeg synes den var like interessant nå som da? Vel, kanskje ikke like fengende som første gang jeg så serien, men det var lett å henge med og de nesten 6 timene som jeg tilbrakte foran skjermen med å se på ene rare episoden etter den andre, de gikk overraskende kjapt unna.

Det er ikke lett å velge seg en favorittepisode blant de 12 første filmene fra boks 1, men jeg er vel størst fan av Mummy Daddy. Den er så teit at man bare må le av den. Den starter teit og blir i grunnen bare teitere og teitere, men jeg blir sittende å flire godt av den. Det er nemlig ikke bare bare å være skuespiller og ha rollen som mumie. Spesielt ikke når man får beskjed om at kona skal føde og man kjører seg vill på vei til sykehuset, og i tillegg forveksles med den ekte mumien Ra Amin Ka. Da bare må det bli komplikasjoner da.
 
Jeg ble litt skuffet av at eneste ekstramateriell som var på denne bare var rundt 20 minutter bortklippede scener. Med tanke på at det er Spielberg så hadde jeg i grunnen forventet noe mer når de gir ut denne samlingen. Men, man tar med seg det man får er det noe som heter, selv om de bortklippede scenene i grunnen var bortkastet tid å se gjennom også.

Allikevel vil jeg anbefale alle som liker lette historier som er både spennende, litt mystiske og veldig morsomme til tider, å gå til anskaffelse av denne og selvsagt også Amazing Stories Boks 2, som tilhører første sesong som Spilberg gav ut. Han kom også ut med en sesong 2, bestående av totalt 21
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse