Annonse
Det er det årlige vinterfiske i Lunvik og den lille redningsskøyta Elias og de andre gleder seg stort. Men dessverre ødelegges gleden av et nytt og moderne fiskevær med store fabrikktrålere som tar all fisken fra Lunvikbåtene. Dermed trues Lunvik av nedleggelse, som så mange andre små fiskevær i området. Men Elias vet råd, for han treffer nemlig på miniubåten Duppe, som forteller at hun studerer skipsvrak og at det skal være et vrak i nærheten som har masse gull om bord. Elias spør Storskjegg om han kjenner til noe slik skatt og Storskjegg forteller om Vikingesipet Ramsalt som gikk ned under et sifjell for mange mange år siden. Det skal etter ryktene være fullastet med gull. Elias finner ut at om han finner denne skatten, da kan han redde Lunvik. Sørge for at de får nytt og moderne utstyr og kan ta opp kampen mot Polarbåtene. Men, han hadde ikke regnet med Polardronninga, som er Duppes arbeidsgiver …

Som vanlig byr Elias på spenning og humor. Det er fengende musikk (i alle fall mente guttungen det) , kjente figurer fra tv-serien og tidligere filmer, i tillegg treffer vi et par nye fargerike figurer.

Redningsskøyta Elias er et Norsk konsept, og bak dette står Alf Knutsen og Sigurd Slåttebrekk. Den første boka om Elias kom ut i 1998 og det ble så 3D-animert for TV. TV serien om redningsskøyta Elias er den første Norske tv-serie som er blitt nominert til Emmy (2006), den har siden 2005 gått på TV2 som serie og den er solgt til over 100 land. Det er så langt kommet to filmer: Elias og Kongeskipet og Elias og jakten på havets gull.

Noe av det jeg synes er genialt med Elias er bruken av dialekt. Her er det ingen finpussing av språket til rent bokmål, nei her taler man med den stemme man har. Og dette mener jeg er supert med tanke på t barn gjerne nå til dags kun blir sittende med masete skrikende stemmer på dubbede barnekanaler. Jeg må også si jeg liker det litt “disneyaktige” med sanger og karakterer. For Polardronninga, hun kunne like godt vært med som ond dronning i en Disneyfilm. En annen ting med Elias er vennskapen, samhørigheten og det lune. Kanskje ikke rart de kalte steder Lunvik, for her er lune karakterer og lun humor.

Guttungens dom: Kul, litt spennende, litt trist og litt skummel. Også var den litt morsom da, og litt søt. På en skala fra 1 til 10 gir han sangene en 10’er. Han mener også at denne filmen var bedre enn Elias og Kongeskipet.

Min dom: Søt og sjarmerende film for hele familien, rett dose spenning og humor. Selv likte jeg sangene fra Elias og Kongeskipet best (Kranrekka), men jeg synes som guttungen at Elias og jakten på havets gull er en bedre film enn den første.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse