Annonse
Ikke så ulikt Jakten på den forsvunne skatten var basert på actionfylte episodefilmer fra den samme tidsperioden. Spielberg var svært involvert i denne serien. Han skrev manus til de fleste episoder og regisserte mange av dem. Det er lett å se at han har tatt med seg enkelte temaer inn i senere filmer.

Som i de 12 første episodene av sesong 1 treffer vi også her en rekke kjente skuespillere og regissører. Bl.annet har Martin Scorsese regissert en av mine favoritter blant de 12 filmene i Boks 2. I hans bidrag Mirror Mirror, treffer vi Tim Robins i rollen som det morderiske spøkelse i speilet. Videre kan vi kose oss med Mark Hamill og en ung Andrew McCarthy. Ja, vi ser også et par korte blink av en meget ung og sprek Charlie Sheen i No day at the beach, som nok er en av de to jeg liker best blant disse 12 siste filmene av sesong 1. Selv om filmen er regissert av Leslie Linka Gratter (Twin Peaks) og skrevet av Mick Garris (Masters of Horros) har den helt klart et sterkt preg av Spielberg over seg. Dette ser man ved at han tok med seg det noe dystre og mørke 2 verdenskrigpreget til Saving Private Ryan og svart/hvitt-filmingen som vi finner klart igjen i Shindlers Liste.

Den andre historien i Boks 2 som jeg må sette som min favoritt er Mirror Mirror hvor en forfatter av skrekk-historier begynner å se et spøkelse i speilet, en morder som er ute etter å drepe han. Her snakker vi virkelig mørk skrekk med en dose galskap og paranoia. Så absolutt noe som falt i god jord hos meg.
 
Å starte på Boks 2 med Amazing Stories var ikke mye til slit.. Det var noe jeg så frem til etter å ha sett meg gjennom de første 12 episodene. Så 6 nye timer med fantastiske fortellinger gikk ganske så greit unna. Men, filmene i denne sesongen er ikke like bra som i den første synes jeg. Misforstå meg rett, det var ikke dårlig, det er ikke hva jeg mener, men etter å ha sett 12 filmer forventer man seg kanskje litt mer når man setter på de neste 12. La det være sagt at det kan også hende at jeg så det hele litt for tett. Etter først 6 timer med utrolige fantasifulle historier kan det kanskje gjøre en mindre kritisk om man tar seg i alle fall et par tre timer pause før man går i gang med 6 nye timer. På en måte tømt harddisken litt for inntrykk før man puttet inn ny data. Men men, jeg er gjerne sånn, at ser jeg noe jeg liker, da må jeg bare kjøre løpet ut.  Og det gjorde jeg helt klart her. 12 timer i ett strekk med utrolige historier. And I liked it.

Jeg ble litt skuffet av at eneste ekstramateriell som kom ut av denne 1 sesongen med Amazing Stories (Boks 1 og Boks 2) bare var rundt 20 minutter bortklippede scener. Med tanke på at det er Spielberg så hadde jeg i grunnen forventet noe mer når de gir ut denne samlingen. Men, man tar med seg det man får er det noe som heter, selv om de bortklippede scenene i grunnen var bortkastet tid å se gjennom også.

Det er med en stor glede jeg har sett meg gjennom rundt totalt 12 timer med underholdende småfilmer som byr på ikke så alt for storartede effekter eller gode manus. Men som kan tilby kjente skuespillere og regissører. Å se disse småfilmene og vite at den og den og den skuespilleren har utviklet seg til å bli en meget dreven aktør innen yrket, og at Clint Eastwood (regissør av  Vanessa in the garden)  faktisk har vunnet to Oscar som beste regissør. Det hadde man ikke trodd da man så hans bidrag her. Men det har vært en artig 12-timers reise. En reise som har tatt meg med på de utroligste opplevleser. Opplevelser som alle har en god dose spøk i seg, en passe dose som gjør at man trekker litt på smilebåndet, noen ganger faktisk ler også. Det er i grunnen ganske feelgood-filmer dette som Spielberg presenterer for oss. Og med tanke på at man en gang har sett de fleste episoder da de gikk på norsk Tv, så blir det en dose nostalgi også.

Så jeg anbefaler alle som liker lette historier som er både spennende, litt mystiske og veldig morsomme til tider, å gå til anskaffelse Amazing Stories sesong 1, som består av Boks 1 og Boks 2. Spielberg gav også ut en sesong 2 som kom med 21 episoder. Og ja, du gjettet helt rett: Jeg gleder meg til at den blir gitt ut på DVD og.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse