Annonse

Filminfo og video

Kongsvik Ungdomsskole


Velkommen til Kongsvik Ungdomsskole og et nytt år. Vi skal følge elever og lærere fra 10 klasse. La meg presentere de sentrale personene du skal dele nesten tre timer sammen med:

Den nyansatte rektor Åsa. En meget spesiell dame med egne regler og et stort behov for å synes. Og å rakke ned på sekretær Lisen, det kan synes være en av hennes store hobbyer.

Engelsklæreren Wenche, som ikke er den mest engasjerte i jobben sin, en smule hypokonder som helst vil snike seg unna alt som har med jobb å gjøre. Hennes unnskyldning er alt fra dårlig membran i hjemmet til kamerateam.

Marianne, nyansatt kontaktlærer. Pedagogisk til fingerspissene. Å kjefte på elevene er ikke det hun ønsker, noe som hennes elever vet å utnytte til det fulleste.

Blant elevene treffer vi Kine, skolens bitch, ei rosa dollejente som vil inn på danselinja på Fagerborg. Hun er verken spesielt pen og ikke spesielt smart heller, men har en egen liten tilhengerskare. Dog trues hennes posisjon da klassen får en ny jente som ikke bare vil inn på danselinja til Fagerborg, men som også er søt og smart.

André er en av skolens emoer. Motstander av det meste og mener matte er oppfunnet av den vestlige verden for å tjene penger. I grunnen en smart gutt, men vil i grunnen helst se det negative i alt, skulker mye, gidder ikke følge med på undervisning osv.

Victoria er skolens sosial forknytte elev som vil så gjerne være med de andre, og prøver mer enn hva godt er.


Lene Kongsvik Johansen spiller samtlige hovedroller i denne underholdningsserien som er blitt sendt på Tv Norge. Dama tar det meste på kornet og alle tror jeg vil finne ett eller annet som man kjenner seg igjen i, enten man jobber på skolen, er elev eller er ferdig med ungdomsskolen.

Jeg er av en eller annen grunn alltid skeptisk til denne type serier. Hvorfor vet jeg egentlig ikke, for som regel ender jeg opp med å se dem og flire godt. Og det gjorde jeg også her. Startet så vidt å se serien på Tv Norge, men å følge klokka og vite når ting starter er ikke bestandig min sterkeste side, derfor var det midt i blinken at denne kom på DVD. Jeg tar meg selv i å flire relativt ofte, dog ikke så mye skratting som trimmer magemusklene, men mer en lun fliring gjennom det hele. Og så blir jeg sittende og tenke tilbake til den gang jeg gikk på skolen. Hadde vi noen sånne lærere? Var det noen slike elever der? Å ja, vi hadde vår del av disse vi også, om ikke helt som hver enkelt karakter, så gode krysninger.

Nå har det vært mange serier på Tv Norge som har handlet om skole. Dog av mer alvorlig art, interessant det og, men det er deilig å se en serie som ikke tar skolen på alvor. Kongsvik Ungdomsskole er en såkalt mockumentary, en parodi på et alvorlig tema. Jeg er glad i parodier og det overdrevne, så denne serien passet meg midt i blinken. Dog mener jeg at parodien på en rektor er lite troverdig, for hvordan har denne dama klart å få stilling som rektor? Men, for all del, underholdende karakter er Rektor Åsa da. Og jeg koste meg med dvd’n.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse