Annonse

Filminfo og video

Machete

They just fucked with the wrong Mexican!

Det er filmmagasinet som kaller Machete et overflødighetshorn, og jeg kan vel ikke tenke meg en mer treffende beskrivelse! Machete begynte sitt liv som en falsk trailer i Robert Rodriguez  og Quentin Tarantino’s Grindhouse i 2007. Publikum likte det de så og regissør Robert Rodriguez bestemte seg til slutt for å lage hele filmen.

Danny Trejo har her endelig en hovedrolle. Vi har sett ham i utallige biroller opp gjennom årene, og med sitt røffe utseende har han som oftest blitt tildelt rollen som fange eller kaldblodig morder. I Machete er han også en morder, men han er tittelrollen, den vi heier på, tross slaktingen han utfører på sin vei.

Etter åpningsscenen,  en voldsorgie der vi virkelig ser hva Machete er god på og hva vi kan forvente oss av denne filmen, hopper vi noen år frem i tid. Machete er nå en illegal arbeider i Texas. Han vil prøve å begynne et nytt liv, uten vold og problemer.

Han lykkes også, helt til den korrupte forretningsmannen Michael betaler Machete for et attentatsforsøk på senator McLaughlin (Robert DeNiro). Men Machete blir lurt og må rømme. Etter ham er innvandringspolitibetjenten Sartana (Jessica Alba) og et lass med både senatoren og forretningsmannens folk.

Machete får hjelp av Shé (Michelle Rodriguez), en revolusjonær som driver et støttenettverk for immigranter, og sammen skaper de sin egen hær av gartnere, snekkere og kokker. Så er det klart for mange kreative våpen og et vanvittig over the top blodbad!  Machete er nok ikke for sarte sjeler. Folk blir drept på de mest bestialske vis, men det er samtidig gjort i en setting som er så ekstrem at det er vanskelig å ta på alvor.

Replikkene er på samme måte helt vanvittige, og et stjernelag som består av Danny Trejo, Jessica Alba, Robert DeNiro, Michelle Rodriguez, Don Johnson, Jeff Fahey, Steven Seagal, Cheech Marin og Lindsay Lohan får lire av seg ting vi sjeldent har sett dem si før! Det er tydelig at de må ha hatt det veldig gøy under denne innspillingen!Bilde

Åpningsscenen i Machete er laget på samme måte som Grindhouse filmen og de falske trailerne, med mye striper og urolig bilde, slik at det skal se ut som en veldig gammel film, likevel er de første bildene fantastiske. Spesielt Danny Trejos ansikt er ekstremt tydelig i denne blu ray’en. Alle rynker og porer ses i detalj. Denne filmen er laget litt skitten og ekkel med full intensjon, og dette gjengis perfekt. Detaljer i nærbilder er spot on i alt fra ansikter til jakker og våpen.

Lyd
Lyden er i likhet med bilde helt fortreffelig . Lyder kommer fra der de bør og alt fra kuler og eksplosjoner til taler og hvisking blir gjengitt med største nøyaktighet. Enkelte sekvenser kan virke som de er skrudd litt høyt volummessig, men dette er uansett et fantastisk lydspor!

Ekstramateriale
Ekstremt lite til å være en Robert Rodriguez film. Han pleier å tilby et rikholdig utvalg av underholdende materiale for fansen, men vi får bare:
-Trailere. Først en skrytetrailer for Sony blu ray, deretter trailere for The Green Hornet, Faster, Priest og Rodriguez’ El Mariachi & Once Upon A Time In Mexico.
-11 slettede scener
-Spor med publikums reaksjoner. En gjeng som ler og hoier veldig... Jeg hadde vel kanskje heller valgt et kommentarspor med regissør og skuespillere foran dette...

Konklusjon
En film som ikke gir uttrykk for å være annen enn god underholdning kan ikke tas som noe annet. Det nytter ikke å klage på usannsynlighet eller spekulativ vold. Alle som har sett den falske traileren Machete er bygget på, vet hva man går til. Machete er midt i blinken for en filmkveld med en kasse øl og noen kompiser, eller en dagen derpå der man bare vil ha noe lett og hjernedødt. Bilde og lyd er fortreffelig. Ekstramaterialet er ikke mye å skryte av, men det får gå for denne gang! Machete anbefales på det sterkeste!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse