Annonse

Filminfo og video

The Eagle

The Eagle

Karakter

4 
Marcus Aquila har bare et mål i livet og det er å slåss for sitt land og gjenopprette familiens ære. Hans far Flavius Aquila forsvant 20 år tidligere sammen med sin hær på 5000 mann, kjent som den niende legion i Caledonia. Med dem forsvant gullemblemet som sto for deres ære; den stolte ørnen. Marcus er overbevist om at når han finner denne vil all mistro romere har til hans far fordufte som om den aldri har eksistert.

Det er 140 e. Kr og Marcus befinner seg i et lite fort sørvest i Brittania. Hæren har ikke tro på hans evner til lederskap med tanke på hans families historie, men han motbeviser dem med å slå hardt og godt tilbake mot et forsøk på beleiring. Dessverre blir Marcus alvorlig skadet i kampene og befinner seg hos sin onkel når han får beskjeden om at han er dimittert. En dag er han med sin onkel på en gladiatorkamp, hvor han redder livet til en ung brite som heter Esca. Onkelen kjøper så Esca og gir han i gave til Marcus. Esca er en mann av ære og sverger på at han vil bli ved Marcus sin side på tross av at han hater romere intenst etter at de drepte store deler av hans familie. Marcus hører så rykter om at ørnen er observert i et stammetempel bak Hadrians mur, i den ukjente verden. Kan Marcus stole på han når de sammen legger ut på reisen mot de nordre områdene av Caledonia, og når de skal krysse Hadrians mur?

Det var en ting som var merkelig frustrerende under denne filmen og det var castingen av Esca. Jamie Bell gjør en grei nok jobb, men jeg skulle gjerne ha sett James McAvoy i den rollen. McAvoy har en intensitet som Bell mangler men som trengs i den rollen. Channing Tatum spiller Marcus på en glimrende måte. Han fremstår stoisk, heltemodig og stødig i en rolle som krever at han er mann med stor M. Det var i grunn forfriskende å se han i noe annet enn dansefilmer og chickflicks. Endelig er det talentet hans det fokuseres på, ikke dånefaktoren.

Kevin MacDonald har tidligere basket seg i talenter som Forest Whitaker, Ben Affleck og Russel Crowe. Han har vist seg å være en dyktig regissør som får frem det beste i sine skuespillere og rent visuelt sett. Det visuelle spiller også en stor rolle her. Det veksles mellom det skitne, kaotiske fortet og rene, vakre omgivelser i villaer eller naturen selv. Panoramabildene viser nydelige men tøffe omgivelser. Sminkørene og kostymearbeidere har også gjort sitt for å få det hele så autentisk som mulig.

Historiske drama som dette kan bli fryktelig langdryge og kjedelige med unntak av noen få storslagne og vakre scener. Ofte ser det ut til at regissørene glemmer det menneskelige aspektet av historiene de prøver å fortelle. MacDonald har ikke glemt dette, her står de menneskelige relasjonene i høysetet men uten å være for overdrevet. Dette var en god filmopplevelse, og det er minimalt å utsette på selve filmen. Relasjonen mellom Esca og Marcus er litt vanskelig å svelge noen ganger, men når jeg forestilte meg at det var James McAvoy som spilte Esca, gikk det hele mye lettere.

Dette er kanskje ikke filmen man velger først når man går på kino, men jeg mistenker det er en av filmene man kommer ut fra med positiv holdning og lykkelige over at man valgte akkurat den filmen. Absolutt verdt en titt!


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse