Annonse

Filminfo og video

Sanctum 3D

Sanctum 3D

Karakter

3 
Når alt en mann har igjen er naturen rundt han, da er det kun den sterkeste som overlever. Filmen er inspirert av en sann historie og handlingen er lagt til det som beskrives som en av de vakreste og største undervannsgrottene i verden. Som de sier så fint i filmen; tenk å være første mennesket som lyser med lykten der inne. Frank McGuire har drevet med grottedykking lenge og er rutinert så det holder. Hans sønn Josh er en rå klatrer, ikke fordi han vil men fordi han må. Faren hans har nemlig en tendens til å dra Josh med på sine eventyr. Denne ekspedisjonen er finansiert av amerikaneren Carl Hurley en eventyrlysten og noe stormannsgal foretningsmann. Carl har dratt med seg sin kjæreste Victoria for å sjekke hvordan det går med ekspedisjonen. Så kommer stormen.

Det er noe klaustrofobisk vakkert over dykkerfilmer. Kanskje det er det som har inspirert James Cameron til å produsere denne filmen. Regissøren Alistair Grierson er et relativt uskrevet blad på filmfronten, med bare et par filmer på cv’n, og det er mulig han har tatt seg litt vann over hode i dette prosjektet, bokstavelig talt. Manusforfatter Andrew Wight er dykkeinstruktør og har lang erfaring med dykking og uforsking under vann, noe som er tydelig i filmen, den fremstår som relativt realistisk og troverdig, hadde det bare ikke vært for dialogene.

Replikkene faller som dau fisk til bakken, og spreller like mye. De virker unaturlige, levert uten særlig følelser og selv de mest emosjonelle scenene bader i dårlige replikker. Der får man igjen for å velge nye ansikter som ikke har særlig mye erfaring fra annet enn tv-serier. Man får lyst til å stille seg midt i salen og skrike: Hvorfor!?!?! For det er en flott historie, det er spennende så det holder når dialogene opphører vel og merke. Man sitter og kjenner en klaustrofobisk følelse krype opp langs ryggraden samtidig som man blir fristet til å sjekke om man har nok luft i tanken. Man blir sittende å lure på hvem som er den sterkeste og hvem som overlever det her.

Det som er så kjekt med sånne filmer i 3D er at man slipper å utføre gærne stunts selv for å få adrenalinkick, det holder nesten å sitte trygt i kinosalen med popcornet i fanget og brusen godt plassert i holderen. Men gjør deg selv en tjeneste, ikke forvent stort de første 30 minuttene men hold ut, og se filmen i 3D, det er da du får valuta for pengene.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse