Annonse
Det er Morten Steingrimsen og Anders Fagerholt som er initiativtakere for den nye filmfestivalen. Bakgrunnen for etableringen er at Oslo aldri har hatt en bred internasjonal, publikumsfestival for film.

− Vi ønsker å lage en tilsvarende festival som Göteborg International Film Festival. Med sine 130.600 solgte billetter er filmfestivalen i Göteborg en av de største publikumsfestivalene i verden. festivalen har også vist at det er mulig å lykkes med en populær filmfestival i en "liten" storby på størrelse med Oslo, sier Fagerholt. – Og er det et sted i Norge man virkelig kan lykkes med en stor og populær filmfestival, så er det i hovedstaden, legger Steingrimsen til.

Stor folkefest for filmen
Oslo Film Fest skal være et av de større kulturarrangementene i Oslo og prege bybildet. Festivalens fremste mål er å lage en stor folkefest for filmen i Oslo. − Vårt mål er at festivalen skal appellere bredt og ha et stort nedslagsfelt. Oslo filmfest skal være en festival for hele Oslos befolkning hvor vi skal gjeste spennende filmskapere og lage feststemning rundt våre filmer, sier Steingrimsen.

Festivalsentrum
Morten Steingrimsen. Foto: Oda Bahr
Initiativtakerne er travle med finansieringen av festivalen og å jobbe frem et festivalsentrum. Målet er at festivalen skal arrangeres allerede neste år. − En av de største utfordringene med å skape et stort kulturarrangement i en storby er å sørge for at det ikke drukner i resten av byens kulturliv. For å skape et synlig arrangement er det derfor viktig å skape et festivalsentrum. Et samlingspunkt hvor festivalgjengerne kan møtes, snakke om filmene de har sett og bli kjent med andre filminteresserte. Vi ser at de festivalene som har lyktes best er de som har lyktes i å samle publikum også utenom visningene. Da skaper man en større opplevelse. Festivalen blir noe mer enn bare filmene som blir vist, det blir en sosial arena, sier Fagerholt.

Når på året festivalen vil arrangeres er ennå usikkert, men festivalen har fått bred støtte fra den norske film og kinobransjen. − Vi har snakket med så godt som hele bransjen og tilbakemeldingene er tydelige. Oslo trenger en stor filmfestival, sier Steingrimsen.

Alle foto: Oda Bahr.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse