Annonse

Filminfo og video

Lemmy

«If they drop a nuclear bomb on this planet, Lemmy and the cockroaches are all that's gonna survive».

Denne dokumentaren er om det eneste konstante medlemmet i Motorhead et legendarisk Metall-band (eller rockeband om du vil, samma faen hva en kaller det) som startet i 1975 og fortsatt holder koken med de fleste. Intervjuer og samtaler med venner og kjente, de kan være kjendiser, roadies, Bandmedlemmer eller fans bærer denne filmen, isped konsertopptak med en håndholdt stil bidrar til en særdeles rølpete stil på godt og vondt, litt som Mannen selv: Ian Fraser "Lemmy" Kilmister.

Denne filmen mangler fullstendig en klassisk overordnet «Voice of god»-fortellertsemme og en  biografisk oppbygning. Slike detaljer er heller spredt rundt omkring i ulike intervju og samtaler. Kanskje blir infoen litt tynn enkelte ganger, men jeg synes måten det er jo gjort på passer og er mer åpen enn klassisk oppbygning klarer å være.

Teknisk så er filmen som sagt rølpete, og den har sine svakheter på grunn av det. Bildet kan være særdeles kornete, lyden kan enkelte ganger drukne i locationstøy, kamera arbeidet kan være ganske ustødig til tider. Når det er sagt, så funker Regissørenes valg rimelig godt for å gi en atmosfære.

På tross av all rocken, og musikken og de gærne anekdotene, og alt som farger Motorhead lange historie, så er personligheten til Lemmy i fokus.

Ekstramateriale
Må sies at ekstramateriale på dvden er en masse, og mye er skikkelig bra!

-The Making of Lemmy: En kort sak om hvordan Dokumentaren ble laget, som bringer en ekstra dimensjon til filmen. En del rehash av materiale fra filmen, men det funker.

-We are the roadcrew: En introduksjon til Motorheads Crew og Roadies, og som sier sitt om Motorheads forhold til sitt crew at dette ble inkludert på dvden.

-Meet the superfans: En kort sak om de skikkelig Hardcore Motorheadfansen og hvorfor de er det.

-Mikkey Dee: Spotlight på trommeslagern med noe rehash og noe mer materiale som vil glede fans og andre interesserte.

-Live Môtorhead: live opptak av Motorhead. 33Min.

-Lemmy and Metallica in Nashville: Utvidet sekvens fra dokumentaren om deres møte i Nashville. Jamsession og mer rølpete men også kult for fans å ha muligheten til å se.

-Lemmy's 50th birthday w/Metallica: fokus på når Lemmy fylte 50, og intervju med Metallica og andre ang. den hendelsen og Lemmy generelt.

-Lemmy interview outtakes: Akkurat det du tror det er, og bidrar til et mer komplett bilde av mannen.

-Lord Axsmith feature: fokus på Motorhead Gitarist Phil Campbell

-Clarke – Kilmister – Taylor: historisk tilbakeblikk på samarbeidet mellom disse tre.

-Matt Sorum featurette: en featurette om trommeslageren som tok over for Mikkey Dee på deres siste turne.

-The sweet side to Lemmy: akkurat det du tror det er, viktig for et helhetlig bilde av mannen, man kan undre på hvorfor deler av dette ikke er med i filmen, men relegert til eksramateriale.

-Lemmy in the studio/ The making of Motorizer: som tittelen sier, og gir et bilde av Lemmy på «jobb».

-Dave Grohl and Lemmy full conversation: En forlenget scene fra filmen med Dave Grohl.

-Billy Bob Thornton and Lemmy full conversation: En forlenget scene fra filmen med Billy Bob Thornton.

-Triple H Interview Outtakes: En lengre scene med wrestleren Triple H som snakker om sitt forhold til Lemmy. 

Som en kan se får en masse ekstra materiale på denne DVDen. Noe er kanskje unødvendig, men jeg mener at man heller burde proppe DVDutgivelser full av ekstramateriale enn ingenting, så dette er garantert til å bidra til et bedre helhetsinntrykk av dokumentaren. Det gjorde det for meg personlig i alle fall. 

Konklusjon
Hva kan man da si om denne filmen? En film som har en del teknisk svakheter som irriterer som et rusk i øyet som man ikke blir kvitt, men når det rusket er i en kropp som er så pumpa full av følelser på grunn av Motorheads musikk og historier som holder deg headbangende eller fokusert på tross av det, så gjør dette ingenting! Ikke noen metallfan sier du? Denne filmen sier mer om Lemmy som person enn bare hans rockestatus, og jeg slenger meg med på det Hollywood Reporter sa om denne dokumentaren: «You don't have to be a metalhead to love «Lemmy» ».

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse