Annonse
De fleste kjenner kanskje Wilhelm Tell som mannen som skjøt et eple av hodet på sønnen, men etter å ha lest på Wikipedia (som jo alltid har rett) skjønner vi at det er så mye mye mer.

Tell kan vel på mange måter kalles sveitsernes Robin Hood, med unntak av det å stjele fra de rike og gi til de fattige. Som med Hood kan man ikke bekrefte at Tell faktisk har levd, men sagnene som går om ham sier at han levde i i den sveitsiske kantonen Uri på 14. århundre. Historien til Tell tar for seg upopulære guvernører, fengselsstraffer, rømming fra fengsel, hevn og hendelser som førte til at Sveits ble en uavhengig stat. Oppe i det hele må vi selvfølgelig ikke glemme skuddet som har gjort at folk over hele verden har hørt om ham.

Nå har altså ryktene kommet at Guy Ritchie, mannen som omskapte Sherlock Holmes nå har tenkt å gi Wilhelm Tell mye av den samme behandlingen. Historien har blitt fortalt i utallige mange filmer og historier, men ingen som virkelig har stått frem. Blant annet har Errol Flynn (som også har spilt Robin Hood) portrettert Tell ved tidligere anledning.

Men denne gangen snakkes det om at Brendan Fraser er mannen som skal ta på seg rollen som Wilhelm Tell (eller William Tell som han blir kalt i det engelske språket).

Foreløpig er veldig lite kjent om filmen, ingen manus er på vei enda, og Ritchie er opptatt i hvert fall ut 2012. Han er nå i ferd med å gjøre ferdig den andre filmen om Sherlock Holmes (amerikansk premiere 16.12.2011, ingen norsk premieredato er satt enda), og etter dette skal han lage filmen Excalibur som muligens kommer en gang i 2012.

Fraser har også to filmer som har premiere i 2012, så vi kommer mest sannsynlig ikke få muligheten til å se en film om Wilhelm Tell før tidligst 2013.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse