Annonse

Filminfo og video

UME4ever

Umeå4ever- En tur på livets landevei

Karakter

4 
Til hell og lykke for de fleste kvinner finnes det gode menn her i denne verden og Stian er en av dem. Han har investert i en solid og god familiebil og en vakker ring til dama. Han slipper alt han har i nevene når hun ringer, akkurat som han har gjort for de tidligere kjærestene sine. Han gir alt i forhold, men til og med mora hans mener at det er for mye. Så en dag finner han ut at kjæresten Stine er utro, og plutselig bestemmer han seg for å bli mann med stor M. Han vil tilbake til fortiden i Umeå da han var forelsket i Robyn og alt var perfekt. Men vil turen til Umeå være like perfekt nå med kompisen Anders i passasjersetet?

Med Sondre Krogtoft Larsen i rollen som Stian og Vegar Hoel i rollen som kameraten Anders skorter det ikke på talentet i castingen i hvert fall. Historien i seg selv er en enkel og herlig beretning om det å finne seg selv og stå på egne bein i voksen alder. Det er slettes ikke alltid at livet blir som man har planlagt, og det er ikke alle gode venner som er like gode når alt kommer til stykket. Livet består av vanskelige valg. Men uansett hva som går galt har i hvert fall Stian alltid perfekt sveis og det er utrolig hva man kan klare da! Det er ikke mye spesialeffekter som brukes, men de som er med i filmen er litt labre. Det veies derimot opp ved å sitte å se på at den selverklærte ad-hoc veganeren Vegar Hoel tjafser i seg en burger.

Dette er en aldeles herlig film! Ryktene tilsa at den var grusom og regissøren frister med å gi pengene tilbake om man ikke liker filmen. Min hundrelapp skal han få beholde, dette var vel verdt det! Ingenting er som å gå inn i kinosalen uten et fnugg av forventninger og så oppdage at du faktisk morer deg kostelig. Du føler med Stian i hans kjærlighetssorg og hans lille eksistensielle krise. Du veksler mellom å elske og hate Anders, bestekompisen med litt attåt. Viktigst av alt, du ler av dem og med dem.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse