Annonse

Filminfo og video

Game of Thrones

HBO har bygget seg opp et rått repertoar på tv-serier etter hvert. Store serier som Sex and the city, True Blood og hvem kan vel glemme Sopranos. Det siste tilskuddet i familien er middelalderserien Game of Thrones med Sean Bean i en av hovedrollene. Serien er skapt av David Benioff og D.B. Weiss men er basert på George R.R Martin sin fantasiserie A song of ice and Fire som etter hvert skal bli 7 bøker. Foreløpig er fem av de 7 bøkene gitt ut. Tv-serien er navngitt etter første boka som heter Game of Thrones og har allerede fått kontrakt for sesong 2,bare dager etter piloten ble vist i USA. Den første sesongen har et budsjett på mellom 50 og 60 millioner dollar.
 
Vi befinner oss i det mytiske landet Westeros hvor 7 familier kjemper om plassen på tronen. Kongen Robert Barathon(Mark Addy) ber sin gamle venn og svoger Eddard Stark(Sean Bean) om å være hans rådgiver. Etter at Barathon mistet sin kone giftet han seg på ny med Cersei Lannister, hvilket gjorde henne til dronningen av de syv kongedømer. Dermed er Lannister familien også med i kampen om tronen. På andre siden av sjøen er det en annen familie som med sine allierte også planlegger et plot for å ta tronen, nemlig familien Targaryen. Det er duket for intriger, sex, politikk, maktspill, fagre kvinner og barske menn.
 
Har man ikke lest bøkene før man setter seg ned for å se serien, så kan man bli forvirret av mindre. Det er et stort antall karakterer å fokusere på, og det tar tid å få etablert relasjonene mellom de forskjellige. Det er å anbefale at man tar en tur til HBO sine hjemmesider og leser mer om familiene og deres forhold til tronen. Ser man bort i fra dette så er dette et imponerende kunstverk av en tv-serie. Det er tydelig at kulisser og rekvisitter er svært så påkostet og at locationfilming i blant annet Marokko, Skottland og Irland virkelig har lønnet seg. HBO har til og med sørget for at språkeksperten David J Peterson fikk laget et eget språk som er kalt Dothraki og består av 1800 ord.
 
Game of Thrones har et intrikat karaktergalleri som imponerer stort. Alt i fra de bryske herrer som ser på kvinner som eiendeler og bruker mer kajal enn de fleste kvinner noen gang ville gjort, til bamse brakar karakterer fra nord, som er familiekjære og som slåss for landet. Du har småjenter som elsker å slåss med sverd og de som bare ønsker å forelske seg og gifte seg. Dyr spiller også en stor rolle, og de er med på å fremheve familienes styrker og svakheter. For eksempel er familien Stark er glad i å temme ulver, ville, flotte og sterke skapninger. 
 
Castingen i seg selv er veldig sterk og med vekt på britiske skuespillere. Sean Bean er flott i rollen som Eddard Stark, og det er en karakter som nok vil glede mange Lord of the Rings fans. Lena Headey spiller dronning Lannister, og det gjør hun med en verdighet og tilstedeværelse som mange vil misunne henne. Dronning Lannister fremstår som en djerv og kald kvinne som ikke er fremmed for utroskap. Men det finnes en del relative ukjente fjes som også imponerer. En av karakterene som er mest imponerende og for ikke å snakke om fryktinngytende er Khal Drogo som spilles av Jason Momoa. Ved siden av Emilia Clarke som spiller hans kone Daenerys Targaryen ser han ut som en gigantisk tatovert og sminket kjempe.
 
Dette her er en serie som jeg virkelig gleder meg til å følge med på. De bruker cliffhangere aktivt og effektivt så du sitter igjen med en klump i magen og venter på neste episode. Det ser virkelig ut som om HBO har gjort det igjen. De har laget en spennende serie, som kan engasjere de fleste på mange områder. Dette er med andre ord ikke serien du velger vekk denne sommeren selv om stranda frister aldri så mye.
 
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse