Annonse

Filminfo og video

Taxisjfren

Noen ganger når man leser nyheter så lurer man på om det er 1. april. Men vi er nå langt ute i mai, så det kan jo ikke være tilfelle. Det var allikevel med stor skepsis jeg leste nyheten om at Martin Scorsese nå vurderer å lage en nyinnspilling av Taxidriver eller Taxisjåføren som den også kalles på norsk. Og ikke nok med det, Robert De Niro skal gjenta rollen som Travis Bickle.

Og det er heller ikke snakk om en oppfølger til den første filmen, hvor vi får se hvordan Bickle fikk det etter hendelsene i den første filmen. Neida, her er det meningen at filmen skal ha eksakt samme historie som i den forrige filmen, men hvor Bickle nå er nærmere 35 år eldre i denne nye versjonen.

Hvordan kan dette ha seg, vil du kanskje spørre deg selv om? Hvem har satt Martin Scorsese på denne mer eller sære idéen? Vel, når man hører dette navnet blir man kanskje ikke like overrasket. For det er den danske regissøren, den særeste av de sære, Lars von Trier som har utfordret Martin Scorsese til dette, og i følge ryktene skal altså Scorsese være interessert i dette.

Von Trier har utfordret flere regissører til å ta en av sine ikoniske filmer og legge til en liten "obstruksjon" til den originale versjonen. Eller som Von Trier fortalte i et intervju:

The idea behind this obstructions thing is that you give each other tasks which will move you into an area where you have been reluctant to go yourself.  Under protest, you do that and then you enlarge your repertoire.

Så får vi se om det virkelig skjer, eller om Martin Scorsese etter hvert får tid til å tenke seg om, og kanskje holder seg for god for noe slik. Men allikevel, er det en mann som kan få til noe slik, må det vel nettopp være Scorsese.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse