Annonse
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Karakter

4 
Hele verdens favoritt Kaptein Jack Sparrow er tilbake i full vigør. Det småfeminine matvraket som lever av å jakte på skatter, god mat og ikke minst kvinner, befinner seg i en besynderlig situasjon. En kvinne fra hans fortid befinner seg plutselig foran han og presenterer muligheten til å finne ungdomskilden. Drømmedamen Angelica er sluere enn den verste pirat, og har til og med snurret Kaptein Svartskjegg rundt lillefingeren. Hun har dessuten et lite horn i siden til Sparrow siden han sørget for at hun ikke lengre var nonnemateriale sist de møttes. Så hun lurer han selvfølgelig om bord på skipet til Kaptein Svartskjegg.

Det er ikke en Pirates film uten en kjærlighetshistorie. Riktignok er det kjemi mellom Sparrow og Angelica, men dette er mer lystbetont. Misjonæren Philip er en ny figur som ser ut til å ta over der Orlando Bloom slapp som en svermende og maskulin mann som står opp for det han tror på. I dette tilfellet er det de kristne verdier. Han befinner seg i en relativt umulig situasjon med en havfrue som heter Syrena. Selvsagt er det duket for en tragisk og umulig kjærlighetshistorie parallelt med all action. Det er dette som gjør Pirates filmene så utrolig bra, det er noe for alle. Heseblesende action for den eventyrlystne og søtsuppe romantikk for tenåringsjentene.


Det er som vanlig et fantastisk galleri av karakterer og ikke minst en flott besetning av rollene. Penelope Cruz briljerer i rollen som Angelica, rollen er som skapt for henne. Johnny Depp er helt rå som Jack Sparrow, men noe annet er ikke å vente. Dette er en karakter han selv elsker å spille, og det viser. Geoffrey Rush spiller en noe flassete Barbossa med trefot, men han er virkelig en kløpper i sitt fag. Men det er noe som mangler; Orlando Bloom og Keira Knightley. Foruten skuespillerne, spiller også omgivelsene en stor rolle. Landskapene er fantastisk vakre og fargerike, spesielt i 3D.

Latteren sitter løst når du ser Johnny Depp og hans feminine bevegelser geleidet av en vanvittig komisk timing. Det er få som får det å være fullstendig uten skrupler og respekt til å se så sexy ut som det han klarer. Når det kommer til manus, så er det lite nyskapende men like underholdende som det pleier. Actionsekvensene drukner ethvert fnugg av fornuft, men de er i hvert fall godt koreograferte og gjennomførte. Som en liten bonus treffer man igjen Sparrow sin far Captain Teague spilt av Keith Richards. På bakgrunn av de utslitte magemusklene og skuespillerprestasjonene blir filmen trukket opp fra mangelen på nyskapning. Sørg for å få den med deg i 3D, da er det bare lekkert!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse