Annonse

Filminfo og video

Source Code

The Source Code

Karakter

5 
Colter Stevens brenner for jobben sinn som dekorert soldat. Han tjener stolt sitt land som helikopterpilot til han en dag havner i en ulykke. Når han våkner igjen befinner han seg på et lokaltog i Chicago, i en annen manns kropp. Foran han sitter Christina Warren, en vakker ung dame som han bare får kjenne i noen minutter før hele toget sprenges og passasjerene rives i fillebiter, også Stevens. Eller? Nei, så heldig er han ikke. Han er nemlig en del av et forsvarsprosjekt som kalles for Source Code. Dette prosjektet er ment å bli et redskap for å bekjempe terror ved å sende inn soldater i sinnet til døde personer i eventuelle terrorangrep de siste 8 minuttene av deres liv. Stevens er den perfekte kandidat og sendes inn i sinnet til læreren Sean Fentress for å gjenoppleve hans siste 8 minutter, helt til han finner ut hvem som har plantet bomben på toget. Vil han klare det?

Både regissør Duncan Jones og manusforfatter Ben Ripley er temmelig uskrevne blad i filmbransjen, og nettopp derfor er det forunderlig at de faktisk klarer å få til en såpass intelligent historie på et fengende vis. De har fått med seg Jake Gyllenhaal som Colter Stevens, og han gjør en flott innsats der han sitter i sin imaginære kapsel og utfører et temmelig absurd oppdrag. Michelle Monaghan spiller Christina Warren som blir svært så viktig for Stevens etter hvert som filmen skrider frem. Hun spiller med en sårbarhet og en naturlighet som passer utrolig bra til rollen. Vera Farmiga spiller Stevens eneste bindeledd til den virkelige verden; Colleen Goodwin. Hun fremhever de moralske pliktene hu8n har som kvinne og menneske samtidig som hun har den kalde og avmålte holdningen man gjerne ser hos hærens ansatte.


Dette her er absolutt en fornøyelig opplevelse. Skuespillerne gjør utrolig gode jobber, og de får kjørt seg. Det veksler nemlig stort sett bare mellom de tre hovedrolleinnhaverne. Konspirasjonsteoretikere kommer til å elske denne filmen både fordi den er spennende og den retter søkelyset på USA sine stadige eksperimenter i forsvaret. Hva er et menneske verdt og er en soldat i det hele tatt å regne som et menneske, eller som statens eiendom? Det moralske aspektet i filmen er sentrert rundt forsvaret som nærmest leker Gud ovenfor Stevens. Hans forsøk på å gjenoppta kontrollen over sitt liv og død er fascinerende å følge fordi både soldaten og mennesket i Stevens kommer flott frem. Er du interessert i å bli underholdt, elsker du tekniske dupeditter og science fiction som fremstår som dagens vitenskap? Da er dette filmen du bør få med deg denne helga.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse