Annonse

Filminfo og video

The Beaver

The Beaver

Karakter

3 
Mel Gibson spiller rollen som Walter Black, mannen som har alt. En familie som elsker han, en god jobb i et stabilt firma og stort sett det han skulle ønske seg materielt. Allikevel har han gått inn i en lang depressiv periode og det ser ut til at ikke noe kan hjelpe, noe firmaet og familien etter hvert lider under. Kona får til slutt nok og velger å kaste han ut. Med seg i bagasjen finner han en hånddukke som ser ut som en bever. Etter å ha forsøkt å ta livet av seg etter alle kunstens regler finner han trøst i denne beveren og skjønner plutselig at den kan bli hans redning.

Manusforfatter Kyle Killen har gjort en god jobb med å skape dette manuset. Det er preget av god innsikt i den menneskelige psyken og en aldri så liten dose galgenhumor. Filmens regissør Jodie Foster spiller moren i huset og er som vanlig utrolig dyktig. Hun fremstår både sårbar og sterk som kona til en mann som det virkelig blir vanskelig å elske etter hvert. Mel Gibson spiller den desillusjonerte mannen som mister alt og finner styrken i en bever. Han er til tider morsom, men for det meste fremstår det hele litt flåsete og platonisk. Det er synd fordi utgangspunktet i seg selv er ganske bra.

Tja, hva kan man si? Dette er en film som har hatt et svært godt utgangspunkt, men som dessverre ikke lever helt opp til sitt potensial. Temaet depresjon, hva det gjør med både de deprimerte og dem rundt og at det finnes håp, er litt flåsete fremstilt. Du får aldri helt tak i de vonde følelsene og depresjonen som Black skal slite med, det hele blir rett og slett overdøvet av en overivrig, sarkastisk og frekk bever. Filmen er helt grei den, men ikke noe mer.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse