Annonse

Filminfo og video

Vann til elefantene

Water for elephants

Karakter

4 
Den dagen som skal bli begynnelsen på Jacobs liv, er dagen alt endrer seg. Han sitter i sin siste eksamen på veterinærskolen når han mottar nyhetene om hans foreldres død. Han er oppvokst med den amerikanske drømmen og foreldre som gjorde alt for å gi han det beste, Men dette kostet, og han sitter nå igjen uten et hjem, uten en krone og uten en fremtid. Han bestemmer seg for å forlate alt og reise bort. Han haiker med et tog, og da åpner mulighetene seg for han på nytt. På toget er det et omreisende sirkus som tilbyr han arbeid. Sirkusdirektøren er en fullstendig tyrann som har samme behov for øyeblikkelig tilfredsstillelse som et barn. Noe hans kone Marlena til stadighet opplever. August skjønner ikke med en gang at hans atferd fører Marlena rett i armene på veterinæren Jacob, men når det går opp for han sparer han ikke på noe.

Er det noe man sjelden får nok av som kvinne, så er det den evige romantikken i den forbudte kjærligheten. Alle drømmer om en sånn kjærlighet som skal overleve på tross av oddsene. Filmen er basert på boka Water for Elephants som er skrevet av Sara Gruen og handler om kjærlighet. Ikke bare den forbudte kjærligheten, men også den kjærligheten vi har til vår familie og til dyrene. August sin behandling av dyrene og menneskene i filmen, får det til å gå kaldt nedover ryggen på deg. Han står i god kontrast til den vakre, sarte men allikevel sterke Marlena. Disse to karakterene stilt opp mot hverandre er en fascinerende studie i avhengighet og løsrivning. Med Jacob kommer en ny sjanse for Marlena, en mann som ser henne for den hun er og respekterer henne uansett. For Jacob er Marlena en ny sjanse til å få en familie, en tilhørighet.

Historien i filmen er ikke ny, vi har lest den og sett den på lerretet før. Så baserer man kritikken på den alene er ikke dette det helt store mesterverket. Ser man derimot på karaktergalleriet og skuespillerprestasjonene til de som besitter de forskjellige rollene er det noe helt annet. Christoph Waltz spiller August og fremstår så arrogant, følelsesløs og nådeløs at du kan ikke annet enn å hate han med hvert fiber i kroppen. Hans kone Marlena portrettert av Reese Witherspoon, står i skarp kontrast til August. Dette gjør at samspillet mellom karakterene fungerer utrolig bra og forsterker den moralske forskjellen mellom de to. Robert Pattinson klarer seg utrolig nok også bra som Augusts moralske motstykke. Litt vanskelig å legge Edward Cullen på hylla, men det går om du legger godviljen til.

Dette var en positiv overaskelse, jeg var nemlig overbevist om at dette kom til å være så kjedelig at det ville vært mer spennende å se maling tørke. Men det var det ikke! Filmen er spennende og relasjonene i filmen er interessante. Den går for seg i vakre landskap og kinematografien er flott. Filmen er spennende og engasjerende så den er absolutt verdt en tur i kinosalen!

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse