Annonse

Filminfo og video

The Tree of Life

Filmfesten i Cannes er over for denne gang og i dag var det tid for festivalens prisutdelinger. En av de største prisene man kan få i festivalsammenheng er den berømte Gullpalmen som leveres ut i Cannes hvert år. I år gikk prisen til Terrence Malick og hans film The Tree of Life. Det er vel ikke særlig rart når den har både Brad Pitt og Sean Penn på rollelista. Terrence Malick har både regissert og skrevet manuset til filmen. Et av hans mest kjente prosjekter er filmen A thin red Line hvor han også jobbet sammen med Sean Penn. Denne filmen fikk ikke mindre enn 7 Oscar nominasjoner men vant ingen.
 
Brad Pitt er en av vår tids mest kjente skuespillere. Foruten å spille ene hovedrollen i filmen har han også vært med som producer. Det er ikke å stikke under en stol at om han virkelig brenner for et prosjekt og deltar i forskjellige stadier av prosessen, så har filmen gode sjanser både i prisutdelinger og hos publikum. Han er dyktig på få frem intense følelser hos sine karakterer, og nettopp dette kan være en styrke i The Tree of Life, en film som tar oss tilbake til 50-tallets følsomme mødre og følelsesmessig fraværende fedre. Kan det rett og slett være MadMen effekten som slo til og gjorde at The Tree of Life vant gullpalmen?
 
En av filmene som var med i konkurransen om Gullpalmen var Melancholia, Lars Von Triers film om depresjoner og verdens undergang. Selv om filmen ikke nådde opp i konkurransen om gullpalmen vant Kirsten Dunst prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i Melancholia. Det kan jo selvsagt spekuleres i hvorvidt Trier sine utbrudd er årsaken til at filmen ikke nådde opp. Han har flere ganger tidligere vært med i konkurranse om Gullpalmen i Cannes, og vant i 2000 med filmen Dancer in the dark.
 
Lurer du på hvem andre som vant så kan du finne listen over alle vinnerne her.
 
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse