Annonse
- Vi skal lage en spennende, humoristisk og tankevekkende film som bygger på de kvaliteter og verdier som Alberts karakter og univers representerer, sier produsent Kristin Ulseth i Maipo.

Filmen er basert på boken ”Hokus pokus Albert Åberg!”, men er bygget ut til en større fortelling basert på tematiske elementer fra boken samt problemstillinger og karakterer fra Albert Åbergs univers. Historien handler om virkelighetens illusjoner og magi, men også løgn og fantasi – og et intenst ønske om å bli stor nok til å få en hund!

- Albert står for noen unike kvaliteter. Sammen med fantasivennen Skybert har han nærmest blitt et ikon for barns finurlige evne til lek, fantasi og problemløsning, sier Ulseth. Albert Åberg er en god rollemodell som har nådd bredt ut til barn fra ulike kulturer over hele verden gjennom snart 40 år.

- Vi er veldig glade og stolte over at Maipo får muligheten til å lage nye filmer om Albert, både en helaftens animasjonsfilm og en 13 episoders TV serie. Jeg tror barn og voksne i hele Norden vil glede seg stort til dette, sier Ulseth.


Oscarvinnende regissør
Filmen skal regisseres av Torill Kove, Norges mest anerkjente animasjonsregissør, som for alvor gjorde seg bemerket med filmene ”Min bestemor strøk kongens skjorter” som hun ble nominert til Oscar for i 2005, og ”Den danske dikteren” som hun vant Oscar pris for i 2007.  

"Det blir en utrolig spennende oppgave å lage film om Albert Åberg, som er verdenskjent i barnelitteraturen,  og jeg ser det både som en stor ære og et stort ansvar å delta på dette filmprosjektet.  Jeg gleder meg til å sette i gang, og ser fram til et inspirerende samarbeid med et rikt utvalg aktører i det skandinaviske film-  og animasjonsmiljø,"  sier Torill Kove fra sitt hjem i Montreal, Canada.

Filmen skal animeres som klassisk 2D tegnefilm og Maipo AS skal produsere den i samarbeid med animasjonsstudioene Mikrofilm i Norge, A.film Productions i Danmark og Hong Guang Animation i Kina. Filmen co-produseres med Danmark og Sverige, mens TV-serien også co-produseres med Tyskland. De nordiske public service TV kanalene er med på begge prosjektene. I Norge er både NFI og NRK med å finansiere begge prosjektene.

Filmen skal distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS og antas å få kinopremieren årsskifte 2012/2013.  ”Hokus Pokus” Albert Åberg vil også bli lansert på kino i Sverige, Danmark og Finland.

Filmen har et budsjett på 20 millioner, mens TV-serien har et budsjett på 15 millioner.

Bøkene
Forfatteren Gunilla Bergström kom med den første boken om Albert Åberg i 1972 og siden har det blitt bokutgivelser med jevne mellomrom i snart 40 år. Bøkene er utgitt i over 7,6 millioner eksemplarer, og oversatt til nesten 30 språk. Den 25.boken kom ut i fjor høst og flere utgivelser er underveis.

Produksjonsselskapet
Maipo AS er en markant aktør i den norske filmbransjen og har siden oppstarten i 2000 produsert kortfilmer, TV drama og 16 spillefilmer, blant dem trilogien om Elling, Svein og rotta filmene, samt Minimalfilmene ”Kunsten å tenke negativt” og ”Sykt Lykkelig” - som var fjorårets vinner av Grand Jury Prize på Sundance film festival.Pressemelding fra Nordisk Film
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse