Annonse

Filminfo og video

The mechanic

The Mechanic

Karakter

2 
Arthur Bishop går under kallenavnet Mekanikeren og det er ikke uten grunn. Han er profesjonell drapsmann med et rykte som sier at han får jobben gjort effektivt, uten følelser og uten spor. Men selv de beste drapsmenn kan lures til å gjøre ting de egentlig ikke ønsker, også Bishop. Dette fører han ut på et hevntokt av dimensjoner. Det er ikke så lurt å lure en profesjonell drapsmann.

Jason Statham som spiller Arthur Bishop har etter hvert gjort seg kjent som en stor stjerne på Actionhimmelen. Han ser ikke ut som han spiser bol til frokost slik som enkelte andre av actionstjernene, han ser i grunn relativt normal ut. Dette i seg selv er forfriskende, når han da attpåtil fremstår som smart, da er vi i mål. I rollen som Bishop sin mentor Harry, finner vi Donald Sutherland som ser ut til å være svært så fremtredende på lerretet om dagen. Han har en troverdighet over seg som fremhever hans styrke og intelligens i rollen.

Ben Foster spiller rollen som Harrys sønn Steve som vil bli opplært av Bishop. Han er nemlig ute på samme oppdrag som Bishop, ta livet av den som drepte faren hans. Foster er en skuespiller vi garantert kommer til å se mer av fremover etter hvert, han er helt rå på roller som krever sterk psyke og sterkt utrykk. Han kan se ut som uskylden selv det ene øyeblikket og djevelen det neste.

Filmen er en remake av en Charles Bronson filmen fra 1972, med samme navn. Regissør Simon West har tidligere imponert med filmer som Lara Croft: Tomb raider og Black Hawk down. Som actionfilm er denne filmen relativt intelligent laget. Den har noen troverdige dialoger innimellom som støttes opp av fine bilder og passe røffe actionscener.

Mot slutten gjelder det å holde tunga rett i munnen så man klarer å følge de sprang som gjøres i tid og sted. Historien er relativt banal, som de ofte pleier å være i actionfilmer, men den duger takket være noen små tvister. Det hele fremstår for mekanisk og dermed ikke alltid like troverdig.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse