Annonse
My son, My son, what have ye done

Karakter

2 
Michael Shannon spiller rollen som Brad McCullum, en skuespiller som tar et skjebnesvangert valg. Tidlig en morgen går han til naboens hus, hvor moren sitter og drikker te. Han dreper henne med et japansk sverd, før han går tilbake til sin egen bolig, mater flamingoene og forskanser seg. Detektiv Havenhurst(Willem Dafoe) kommer til åstedet og skjønner ingenting. Saken virker relativt enkel, det er ingen tvil om hvem som har gjort det, men hva er motivet?For å forstå mer av hva som har skjedd intervjuer han både McCullums kjæreste og teaterregissøren hans. Etter hvert avdekkes en historie som man nok må høre for å tro.

Dette her er basert på en virkelig hendelse, og David Lynch har produsert filmen. Når David Lynch har satt sitt navn på noe så regner man igrunn med at det skal være en merkverdig film om mennesker skyggeside. Man får litt forventninger til noe Twin Peaks lignende som  man virkelig kan kose seg med. Dessverre er det langt fra dette til Twin Peaks, selv om mange fra rollelisten der også er med i denne filmen.

Werner Herzog har regissert dette merkelige prosjektet. Han har tidligere laget filmer som Rescue Dawn og dokumentarer som Grizzly Man. Dette er jo helt klart et mer kunstnerisk prosjekt enn han har jobbet med de siste årene. Dette kan være noe av årsaken til at dette blir litt platt og i grunn ekstremt kjedelig. Det psykologiske aspektet som er nødvendig i denne filmen, er ikke så fremtredende som det bør være. Det mørke skulle vært mørkere.

Chloë Sevigny spiller som vanlig ekstremt bra, og hennes rolletolkning alene er grunn god nok til å trekke filmen opp på karakterskalaen. Karakterskuespilleren Udo Kier som spiller teaterregissøren er igjen plassert i en merkelig rolle, i et merkelig prosjekt og han gjør det bra, som han pleier i disse rollene. Michael Shannon sin tolkning av McCullum er i grunn bare irriterende. Willem Dafoe virker som om han har tatt en botoxinnsprøytning i hjernen, for der finnes det knapt et eneste følelsesmessig utrykk.

Det er slitsomt å virkelig ville like en film, men så når den rett og slett bare ikke opp, uansett hvor mange gode navn den har på rollelista eller bak kamera. Det er mulig at denne her rett og slett ligger for høyt for meg, for jeg klarte ikke å engasjere meg i den verken psykologisk eller kunstnerisk. Det er noe av det kjedeligste jeg har sett på lenge. Dessverre, for jeg skulle virkelig ønske at den engasjerte meg i hvert fall litt.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse