Annonse

Filminfo og video

X-men: First Class

X-men: First Class

Karakter

5 
I X-men: First Class reiser vi tilbake I tid til den tiden da Charles Xavier og Erik Lehnsherr ble venner. Vi får vite bakgrunnen for en av de mest interessante relasjonene i X:men, nemlig relasjonen mellom Professor X og Magneto.

Telepaten Xavier rekker så vidt å bli ferdig med sin Dr.grad om Mutanter før CIA banker på døra hans og ber om hjelp. Plutselig har han tilgang på utstyr som han før bare hadde drømt om, med dette utstyret finner han andre mutanter som han lærer opp.
Noen litt mer villige enn andre. På et av CIA-oppdragene blir han kjent med Lehnsherr som også besitter visse evner. De utvikler et nært vennskap mens de sammen trener for å slå en felles fiende som er i ferd med å starte 3 verdens krig. Hele tiden ligger et viktig spørsmål å murrer i bakhodet på dem begge: Hva skjer når menneskene finner ut om mutantene?

Regissør Matthew Vaughn er kjent for store undergroundhiter som Lock stock and two smoking barrels og litt mindre kjente Swept away med Madonna. Siste prosjektet hans var Kick-ass som har gjort det relativt greit. Siden hans resymé er så variert er han absolutt et interessant valg som regissør, men han har virkelig gått opp et hakk på den kommersielle rangstigen.

Castingen i filmen er rett og slett genial og utgjør en stor del av grunnen til at filmen er blitt så bra som den er. Jennifer Lawrence var nettopp å se på listen over Oscarnominerte for sin rolle i Winters bone, her spiller hun rollen som den unge Mystique som sliter med det alle tenåringsjenter gjør; det å passe inn. Det er bare en stor forskjell, hun er ikke full av kviser og har colabunner til briller. Hun er blå, rett og slett blå. James McAvoy var et godt valg til rollen som Xavier. Han gir karakteren liv på en troverdig måte.

Kevin Bacon gjør et aldri så lite comeback med rollen som det gigantiske egoet(og rasshølet) Sebastian Shaw som vil starte 3 verdens krig. Tyskeren Michael Fassbender har etter hvert klart å skaffe seg selv et godt navn innen det jeg liker å kalle estetisk action, som blant annet filmen 300. Han gir her liv til Magneto men han fremstår litt for kjølig innimellom. Det er også litt vanskelig å tro han i scener som skal være veldig følsomme.

For X-men entusiaster der ute er dette et gledelig tilskudd til den allerede lange rekken med filmer. Filmen er spennende, effektene er gode og karakterene er interessante. Den spente stemningen støttes som vanlig opp med noen morsomme replikker her og der, og de sitter som noen skudd. Castingen av rollene er ekstremt vellykket både når det gjelder veteraner og nykommere. Mutantene er akkurat menneskelige nok til at man kan identifisere seg med dem. Forbered deg på ett heseblesende actionfylt eventyr med en flott og litt annerledes gjeng.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse