Annonse

Filminfo og video

You Again

You again

Karakter

3 
Marni hadde det man kan kalle for et helvete på High School. Hun ble stadig mobbet av skolens vakreste og dette satte sine spor. Men Marni klarte å gjenskape seg selv. Hun ble kvitt briller og kviser, og endte opp som foretningskvinne i New York. En dag kommer telefonen som tar henne rett tilbake til den tiden hun var kvisete og hadde selvtilliten til en gråstein. Broren hennes skal gifte seg, med hennes gamle fiende Joanna. Marni er ikke særlig fornøyd med hans valg av livsledsager og bestemmer seg for å vise broren hvem han faktisk gifter seg med.

Historiemessig er ikke dette særlig nytt materiale, det er i grunn ganske oppbrukt. Et pluss for filmen er castingen av store stjerner som Jamie Lee Curtis, Sigourney Weaver og Betty White. Sammen viser de at den grunnleggende problemstillingen i filmen, er noe som alle folk i alle aldre har opplevd. Kort sagt, alle møter drittsekker i løpet av livet, og alle har potensial for å forandre seg. Kristen Bell spiller rollen som Marni veldig godt og overbevisende. Hun legger for dage et komisk talent som ikke skal kimses av. Hun havner dessuten i de mest utrolige situasjoner som du ikke kan annet enn å le av. Odette Annable som spiller Joanna fremstår akkurat passe ufordragelig og gjør sitt til at konflikten mellom henne og Marni ikke skal forsvinne med det første.

Blu-ray utgaven har god lyd og bra bilde. Det er også masse kult ekstramateriale for den som digger sånne ting. Deriblant kan man følge regissøren på settet. Det er også en god del bloopers som du kan le godt av etter filmen er ferdig. Ellers finnes det scener som er slettet og en sak som heter funny or die. Det er kjekt når det puttes på underholdende bonusmateriale på filmer, så dette er også et pluss for You again.

Dette er en feel good film for alle som har blitt mobbet opp igjennom årene. Det er bare å innse at mennesker forandrer seg ikke, og så lenge det finnes mobbeofre og plageånder vil det være et marked for slike filmer. Denne filmen har en liten snert som redder den fra klisjeenes fallgruve og godt er det.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse