Annonse

Filminfo og video

Mortal Kombat

I 1994 bestemte de seg for å lage film av de populære slossespillene Mortal Kombat. Det gikk som det måtte gå: Ikke så alt for bra. For i 1995 kom filmen, som ikke bare er kjedelig, men nesten drepende kjedelig. Man ønsker seg i grunnen til stedet der de er, for å sloss ut frustrasjonen man sitter inne med etter å ha sett dette tankeløse sølet.

En gang i tiden fant jeg Christopher Lambert en fascinerende kjekk mann, og i Greystoke - Legenden om Tarzan var han fantastisk, men også som The Highlander i filmene ved samme navn. Men her, i dette makkverket noen har valgt å kalle film, er han bare en gråhåret kjedelig fysak som monotont fremfører sine replikker.

Filmen og dens handling? Å ja, holdt på å glemme den, ikke så rart, for man hadde i grunnen lyst til å ta hovedrengjøringen mens filmen sakte viste seg på skjermen. Vel, det dreier seg om en eldgammel turnering, hvor den beste av de beste av de beste osv vinner. Og ikke bare heder og ære, men også makt. Det er den gamle kjente greia: det gode mot det onde, og man vet jo hvordan det til slutt ender.

Jeg har hørt de som sier at denne filmen er fantastisk og helt i tråd med spillet. Men, jeg har aldri vært noe spillejente (om man ser bort fra SimCity, Doom og Super Mario), og Mortal Kombat hadde jeg sant og si ikke hørt om før filmen kom. Og eneste grunnen til at jeg fikk med meg litt av hva det var, var Lambert.

Ble skuffet over lyden her jeg. Måtte høyt opp i volum for å få litt swing over det hele. Bildet var helt greit, men ikke noe mer enn det. Hadde forventet en anelse mer siden det er Blu-Ray utgave som jeg har mysa på.

Dette er vel en guttefilm. Spesielt for de som har spilt spillet og kjenner det. Men musikken er fengende, dog ikke helt min stil, og kampscenene er faktisk bra, jeg må innrømme det. Men filmen traff meg aldri. Jeg må innrømme jeg tittet litt rundt på bilder fra spillet, og regissør Paul W.S Anderson har klart å hente frem skuespillere som ligner karakterene fra spillet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse