Annonse

Filminfo og video

Another Year

Another year

Karakter

5 
Det er mye som kan skje i løpet av et år, samtidig som det kan føles som det ikke skjer noe.Ett år kan føles som en evighet, eller det kan føles som et sekund.I denne filmen av Mike Leigh tilbringer vi et år livet til Tom og Gerri. De har fått seg en herlig tilværelse med god tid til å pusle i kolonihagen sin.

De har en sønn som er single og huset deres fungerer nærmest som samlingssted for de ensomme. Gerris Venninne Mary kommer ofte innom med en flaske vin som hun drikker opp helt selv.Kompisen Ken kommer også innom med jevne mellomrom, ensom og fordrukken.De kommer til et hjem som er varmt og omtenksomt, og et sted hvor døren alltid er åpen.Med seg på veien hjem for de noen gode råd, varme tanker og en klem.

Dette er lunt, det er varmt og det er behagelig å se på. Det er en film om livets gang og symbolsk sett er det fint å følge familien gjennom et år. På denne tiden treffer de situasjoner og følelser mange vil treffe iløpet av et år, det hele er så herlig jordnært.Filmen viser også hvor viktig det er å ha en base som man alltid kan komme til og hvordan den mennesklige nærheten er noe vi alle trenger uansett hvilken form den kommer i. Det eneste med filmen er at den er litt langsom og hentet ut av enhver families hverdag.


Mike Leigh har en egen evne til å få det mest normale til å synes og ikke minst føles, på lerretet. Dette skinner særlig godt igjennom i denne filmen.Ruth Sheen i rollen som Gerri er selve utrykket på en hjertelig mor som tar godt vare på sine. Jim Broadbent er helt perfekt til rollen som den lavmælte ektemannen med glimt i øyet. Lesley Manville bringer virkelig ensomheten på banen i sin rolle som Mary. Filmen er perfekt på høstdager når vinden uler rundt hushjørnene, eller når tordenet braker på sommerhimmelen. Den er poetisk og vakker i all sin realisme.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse