Annonse

Filminfo og video

Skins: Sesong 2

Skins hadde premiere på den Britiske tvkanalen E4 i januar 2007. Det ble fort en suksess og snart var sesong 2 et faktum. Så kom sesong 3, men da med en ny generasjon, og bare én av skuespillerne fra de to første sesongene var med. Pr nå går sesong 5, og da med enda en ny generasjon skuespillere.

Handlingen? Vel, jeg kommer inn i sesong 2 og har ikke sett første sesong. Burde kanskje gjort det, men man henter seg kjapt inn i hva som har skjedd. Dette er om livene til en gruppe tenåringer. Om deres hverdag, deres drømmer, forelskelser, tabber, problemer - ja, du vet, det handler rett og slett om ting som opptar tenåringer.

Jeg blir først presentert for er Maxxie, en homofil gutt som vil slutte skolen for å danse. Han har med seg Tony, kompisen som ble truffet av en buss (da i sesong 1 forstår jeg) og havnet i koma. Han våknet og må lære det meste på nytt igjen. Tony savner bestisen Sid - en noe innesluttet særing hvis dame Cassie, befinner seg i Irland. Sid satt ved Tonys sykeleie og leste for han mens han var i koma, men, da Tony våknet og ikke husket hvem Sid var med en gang, trakk Sid seg unna. Vi treffer også på Anwar, som er muslim og som forsøker å holde den noe gale Scetch som en hemmelighet for vennene Vi har Jal som i hovedsak er ganske negativ til det meste, Michelle som var sammen med Tony men som nå har trukket seg unna. Så har vi Chris, som er vennegjengens festløve uten noe stabilt rotfeste.

Hver episode tar for seg en eller to av vennegjengen og hva som engasjerer dem og opptar dem. Men alle er knyttet sammen, så det er en god rød tråd gjennom episodene. Man treffer på så mange forskjellige personligheter og man kan kjenne igjen trekk fra sin egen ungdomstid, selv om den virker ganske lett i forhold til hva disse her opplever. Det er litt mer utagerende festing her, litt mer problemer - i grunnen litt mer av alt. Men god underholdning, det er det så absolutt. Og jeg koste meg fra første stund, og jeg må nok få tak i første sesong også, men tror jeg stopper der. For sesong 3 handler om Tonys lillesøster, Effy og hennes venner. Så engasjert ble jeg ikke, for jeg vet at neste sesong ikke har med disse 8 som jeg er blitt “kjent” med. Og vel, da vil jeg jo savne dem, jeg vil sammenligne - du vet, sånn man så ofte gjør når det kommer til slike serier. For man blir på en måte glad i karakterene, så lenge de har et snev av godhet i seg.

Ja, jeg vet, jeg er 39 år gammel og allikevel liker jeg en ungdomsserie. Tør innrømme det jeg, jeg koser meg med slike typer serier. Det er på en måte befriende å kunne drømme seg tilbake til ungdomstiden uten å ha de problemer denne tiden førte med seg. Og Skins, det er helt klart en sånn serie som jeg kunne drømme meg litt vekk i. Her er problemer, alt i fra små bagateller, til stalking og til hvordan takle og komme tilbake til hverdagen igjen etter å ha ligget i koma. I just loved it!

Som Tony møter vi Nicholas Hoult, en ikke så ukjent fyr som mange for første gang traff i filmen Abort a boy hvor han spilte mot Hugh Grant. Så kunne vi se han i The weather man mot Nicholas Cage, i Kidulthood og nå i senere tid som Kenny i A single man og som Hank McCoy/Beast i X-men: First Class. Absolutt en ung mann med en lovende karriere.

Ellers er det Dev Patel som spiller Anwar. Han har vi kunnet se i Slumdog millionaire og The last airbender. Ut over det er det ikke mange kjente fjes, men vi treffer på en godt voksen Geoffrey Hughes, som mange kanskje vil kjenne igjen som Onslow, den noe sjuskete svogeren til Hyacinth Bucket. Han har en relativt liten rolle, men det var moro å se han igjen, da som en helt annen enn hva man er vant til å se han som.

Da er det vel lite annet å si om denne sesongen annet enn at jeg anbefaler deg som liker ungdomsserier å se den!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse