Annonse

Filminfo og video

Lgner - sesong 2

Lie to Me er en amerikansk dramaserie fra Fox network som begynte å gå på TV i januar 2009 i USA og blei avslutta i januar 2011. Etter tre sesonger er serien blitt kansellert av Fox, etter å ha gått kraftig ned i seertall.

I Lie to Me sesong 2 møter vi igjen Dr. Cal Lightman (Tim Roth) – en psykolog som har spesialisert seg på kroppsspråk, og fungerer som en levende løgndetektor – og hans kolleger i the Lightman Group, Dr. Gillian Foster (Kelli Williams), Eli Loker (Brendan Hines) og Ria Torres (Monica Raymund). I løpet av serien oppklarer Dr. Lightman en rekke mord og etterforskningssaker ved hjelp av kunnskapene sine som gjør at han kan lese folks ansikter og kroppsspråk og se om de ljuger eller ei. I løpet av de 22 episodene møter vi på blant annet ei jente med flere personligheter, en gisselsituasjon hvor hele the Lightman Group er involvert og i fare, en gammel venn av Lightman som får ham i trøbbel, og en gutt som mener han er blitt stjålet av noen som påstår at de er foreldrene hans.

Den største forskjellen fra sesong 1 og sesong 2 er at i denne sesongen fokuseres det mye mer på ansiktsmuskler og ansiktsuttrykk. Dette gjør at serien blir mer interessant, ettersom vi får mer informasjon om de forskjellige musklene som blir brukt når man er redd, sint, lei seg, glad, osv. Man trenger ikke være over middels interessert i kroppsspråk for å finne dette spennende, og selv om man kanskje ikke lærer så mye, er det flere tips og hint å plukke opp fra å se på denne serien. Man innser hvor lett det er å se gjennom løgner, bare man veit hva man skal se etter.

På mange måter minner Lie to Me meg om TV-serien House MD – hovedpersonen Cal Lightman har flere lignende egenskaper som House, bare at i stedet for å være lege er han en psykolog.  Den minner også på mange måter om The Mentalist. Noe av det som gjør Lie to Me så bra er at i tillegg til spenningen, dramatikken og krimmen, er det også mye humor involvert. Det er ikke en ren komedie slik som How I Met Your Mother eller Friends, men den er likevel morsom, med vittige kommentarer og småsurrealistiske settinger.

I hovedrollen finner vi som nevnt briten Tim Roth, som tidligere har spilt i filmer som Pulp Fiction, Reservoir Dogs og The Incredible Hulk. Han gjør en fantastisk glimrende jobb som Dr. Lightman, og mye av takken for at denne serien er så bra må gå til ham. Han forholder seg rolig og er sikker på karakteren sin, noe som gjør at man ikke tviler en eneste gang på det som foregår på skjermen. Også de andre skuespillerne er flinke, men Tim Roth er virkelig i sitt ess her.

Jeg synes Lie to Me er en helt fantastisk serie, hvertfall første og andre sesong, som er det jeg har sett. Og selv om den minner om serier som The Mentalist og House vil jeg likevel anbefale å se denne, for personlig er dette en av mine favoritter og jeg finner den både morsommere og mer spennende enn mange andre serier. Nivået holdes oppe gjennom disse sesongene, både spenningsfaktoren og humoren, og jeg gleder meg til å se den tredje – og siste – sesongen også. To tomler opp for Lie to Me!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse