Annonse

Filminfo og video

Priest

Akkurat som Wes Craven påpekte i Scream 4, om at moderne skrekkfilmer prøver å skape den nye klisjéen, prøver moderne vampyrfilmer å skape den neste vampyren. Priest sin tagning på dette er å blande vampyrene fra 30 Days of Night med avkommene fra Van Helsing, og sette det i en postapokalyptisk western. Jeg vet ikke hvem som trodde det ville være en god idé, men disse to er ikke den eneste filmen Priest tar fra. Den er nemlig bygget opp av elementer fra veldig mange andre, bedre filmer.

En av dem er selvfølgelig The Good, the Bad and the Ugly, for man kan visst ikke lage en western for tiden uten å trekke inn den tidløse klassikeren. I dette tilfellet er det ikke særlig negativt, for det de har tatt herfra er enkelt den beste delen av filmen. Jeg skal utdype: Priests antagonist er The Good, om han var The Bad. Måten han blir fremstilt, filmet og skyggelagt legger ikke engang skjul på hvem det skal forestille, og siden det visuelle er en av de få gode tingene med Priest, blir dette lett det som appellerer mest for meg. Ja, jeg gav nettopp en film skryt for å stjele fra en bedre film.

En annen film som er lett å se inspirasjon fra er Star Wars. Jeg burde kanskje advare om at dette regnes som en spoiler, og at du burde unngå å spoileren under om du ikke vil vite (den ikke fullt så viktige) avsløringen, men sjansen er stor for at siden jeg nevnte Star Wars vil du lese videre uansett.

Dette er ikke like positivt, for en ripoff til en slik grad er bare latterlig. En Priest er her en person som har tatt et løfte om å leve i sølibat og å bruke sine mystiske krefter for å tjene ordenen. Bare det er ganske likt Jedi-ordenen, men om de hadde latt det være med det hadde jeg ikke sagt noe. En slik Priest drar sammen med en prettyboy gunslinger for å redde en kidnappet jente. Det blir fortalt at han har en bakhistorie der han ble tatt sent inn i ordenen, og måtte derfor oppgi større ofre enn de som utviklet kreftene sine som barn. Andre enn meg som synes dette minner litt om Anakin?

OBS: Spoiler! Klikk her for å vise tekst.
Men burde jeg egentlig klage? Det er fortsatt ikke i nærheten så likt Star Wars som det Eragon var.

Om du skal på kino denne helgen er det flere bedre alternativer, så jeg anbefaler ikke Priest, men jeg hater den likevel ikke. Den har noen gode actionscener og et ganske godt visuelt design, men dessverre ikke så mye mer. Jeg anbefaler heller å se filmene den tar elementer fra.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse