Annonse

Filminfo og video

Paul

Her spiller de to nerder jeg går ut fra er det nærmeste vi noen gang kommer til å se dem som seg selv på film. De har også trukket inn en tredje nerd, Seth Rogen, som Paul, et romvesen på rømmen. Bland dette inn med en haug med referanser til nerdekulturen og sci-fi-filmer, og topp det hele med Sigourney Fucking Weaver. Awesome!

Kort sagt er det en hyllest til de klassiske sci-fi-filmene fra sytti- og åttitallet, fortalt i en moderne setting. Det er en haug med referanser til disse, men de er lagt inn så subtilt at om det var referanser jeg ikke tok, la jeg ikke merke til det, fordi de blir levert som en naturlig del av dialogen. Det er ingen pauser som blunker til publikum, og det er ingen som kommenterer replikken, for om man kjenner til dem vil man forstå dem. Suck it, Movie-franchise.

En annen ting Paul gjør veldig rett er å samle opp trøbbel. Vi har de to britiske nerdene, en flyktende alien og en love interest (som på sekunder har gått fra høykristen til ateist), forfulgt av to hevngjerrige rednecks, en liten gruppe agenter, heriblant en gal Bill Hader, og jentas konservative, demonjaktende far. Dette er det nærmeste man kommer en krysning av E.T. og Rat Race.Greit, jeg skal gjøre det klart at jeg ikke elsket Paul like mye som dette gir uttrykk for, men det er likevel en nært perfekt film for nerder av mitt kaliber. Det største minuset Paul derimot har er at den kan virke litt for intern. Om Pegg og Frost er humordelen, er Edgar Wright den som vet best av dem hva som fungerer på film. Det synes at Wright ikke er med dem på denne, på samme måte som det synes at duoen ikke var en del av Scott Pilgrim. Når disse tre samles er de et mesterteam uten make, men uten hverandre når det ikke helt opp til hva det kunne vært.

Pegg og Frost er fortsatt et førsteklasses par, men uten Wright til å kaste rundt ideer med, virker det iblant som nerdehumoren deres tar litt for mye over. Det kan med andre ord bli litt verre å forstå for de som ikke kjenner til klassikerne. Handlingen spiller veldig som en av dem, og uten referansepunktet vil den kanskje ikke appellere like godt. Det er derimot ingen stor klage, for det er ment som en film for nerder av nerder. Nå håper jeg bare at trioen snart samles igjen til The World's End.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse