Annonse

Filminfo og video

Kung Fu Panda 2

Dreamworks har gjort det igjen: Kommet med en utrolig god animasjonsfilm som gir deg topp underholdning fra start til slutt. Og denne gangen var det action i 3D. For andre gang møter vi pandaen Po, som er Dragemester. Han henger sammen med De fantastiske fem: Tigress, Crane, Mantis, Viper og Monkey. Denne gangen må de ut på et farefullt oppdrag: Redde Fredsdalen, Kina og Kung Fu fra den onde påfuglen Shen. Shen var ment å ta over styret av byen alt da han var liten, men han ville ha så mye mer og skuffet sine foreldre stort. Det ble også spådd at han skulle stoppes av en som var svart og hvit, derfor bestemte Shen seg for å utrydde pandaene i byen. Men det var en som slapp unna …

Vi var fem stykker som dro av gårde for å se på Kung Fu Panda 2 i 3D. Kinoen i bygda viste den,  og vi var klare: to voksne og tre barn, vi var tre generasjoner. Spente satte vi oss i setene iført 3D-briller og med godisposene i fanget. Vi var klare!

Godt tilbakelent i kinosalens gode seter nøt vi hvert minutt av denne filmen. Høyest latter og mest engasjert tror jeg faktisk modern var. Hun humret og lo og måtte holde seg fast i meg de ganger man så fra høyder i filmen. Hun lot seg virkelig rive med, og det forstår jeg. For dette var moro! Utrolig fascinerende å se en slik film i 3D. Grafikken er utrolig bra og man lever seg godt inn i hva som skjer. Og humoren, den er herlig på alle måter, det er i grunnen storyen også. Det skjer mye i filmen, det er ikke noe dødtid å snakke om, men det hele er laget slik at alt som skjer ikke skjer for fort eller gjør at det blir for mye av det gode. Dette var akkurat passe. Det er fart og spenning, kjappe replikker og ting som fikk frem både “oy” og “wow” hos publikum. Det er enkelte scener som man ikke glemmer så lett, og alle skravlet vi i munnen på hverandre da vi gikk ut av salen. Vi som har sett den første filmen om Po, der hvor han blir Dragemester, vi var alle enige i at film nr 2 var bedre. Og bestemora (modern min), hun er imponert over 3D på kino. Dette var hennes andre film i 3D, og jeg måtte minne henne på hva hun sa første gang hun satte på seg briller og lente seg tilbake for å se på dette som “alle” snakket så om: “Jeg skal si fra når filmen er slutt om jeg synes dette var noe”. Men det tok da under ett minutt før hun sa sitt første “wow”.

Siden jeg hadde med barn ble det til at vi så filmen med norske stemmer. Det funker det og, men jeg må si jeg ser frem til å se den med orginalstemmer, for med tanke på at jeg likte denne filmen bedre enn den første - da særlig humoren, så blir det nok enda bedre å høre stemmen til Jack Black som Po, for ikke å snakke om Gary Oldman som Shen. Men for all del, den funker utmerket på norsk også.

Det er i grunnen ikke så mye annet å skrive om denne filmen, annet enn at den er fantastisk og bør sees.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse