Annonse

Filminfo og video

Something Borrowed

Something Borrowed

Karakter

4 
Vi møter Darcy og Rachel, to bestevenninner som er hverandres rake motsetning. Darcy er det man kan kalle for flamboyant og ekstremt utadvent mens Rachel er stabil, småkjedelig og suksessfull advokat.Darcy er forlovet med Dex, en av studiekameratene til Rachel og det er ikke lenge til bryllupet skal stå.Men først skal Rachels 30 års-dag feires.En dag Rachel ikke er særlig glad for at er der, fordi hun er jo tross alt singel enda. Som en ridder kommer Dex henne til unnsetning og etter et par ekstra drinker havner de i senga til Rachel. Hva gjør de nå?

I rollen som Darcy finner vi Kate Hudson som er perfekt i rollen, med unntak av litt ekstremt overspill her og der. Riktignok skal Darcy være fremadstormende og spennende, men det kan bli litt mye og litt irriterende til tider. Ginnifer Goodwin gjør en solid tolkning av sin rolle, og man tenker kjapt tilbake på klassiske skjønnheter som Audrey Hepburn.


Det er også noe forfriskende å se en mannlig karakter som rett og slett er følelsesmessig forvirret på en jordnær måte. Selv om vedkommende er litt over middels pen å se på.Egglesfield får Dex til å fremstå som en jordnær, naturlig fyr som lider valgets kvaler. Han er følsom uten å være oversentimental.John Krasinski spiller bestekompisen til Rachel og gjennom hans varme og humor får man gode avbrekk i filmen.


Dette er en film med problemstillinger de fleste kvinner vil kjenne seg igjen i. Rachel bryter alle koder når hun havner til køys med Dex men du føler likevel med henne, siden hun representerer de kvinner som mer enn en gang har blitt overskygget av sin oversosiale og ekstremt seksuelle venninne. Filmen tar opp grensesetting og det å våge å ta sjanser. Man skal høre på magefølelsen noen ganger. Kanskje litt naivt og utopisk det hele, men alt i alt så er dette en fornøyelig og smart film og svanen som trodde hun var den stygge andunge i andres øyne.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse