Annonse

Filminfo og video

Tigerland

Courage is when you're the only guy who knows how shit-scared you really are.” –Bozz, Tigerland

Fort Polk, Louisiana i september 1971.

Menig Roland Bozz (Colin Farrell),  er en urokråke som ofte havner i bråk pga. sine sterke meninger. Etter nok en tur innom rettsvesenet, blir han med i infanteridivisjonen som skal til ”Tigerland”. Dette er kallenavnet på den tøffe leiren som skal gjøre rekruttene klare, både psykisk og fysisk, til å reise til Vietnam. Alle rekruttene har sine forventninger til leiren. Noen ser nødvendigheten i krigen, mens andre kun vil ned dit for å drepe.

Bozz på sin side, kunne blitt den beste lederskikkelsen, men han nekter å følge ordre, og stritter i mot alt som ikke går hans vei. Han vil helst komme seg ut derfra så snart som mulig, og begynner med små protesthandlinger, noe som ikke går helt som han selv forventer.

Rekruttene kommer seg til slutt til ”Tigerland”, en leir som er spesiallaget for å imitere Vietnams intense jungelmiljø uten faren for å bli skutt, men kanskje er ”Tigerland” mye farligere enn helvetet de alle trener til….

Bilde
Det er vanskelig å bedømme bildekvaliteten her, siden filmen er skutt veldig dokumentaraktig, for å gi den en realistisk look. Detaljer i nærbilder er det heller lite av, men det er slik de vil at dette skal se ut. Og det er nok det beste denne filmen kommer til å se ut.

Lyd
Lydsporet er mye bedre enn bildet på denne utgivelsen. Dette er ikke en typisk krigsfilm, men ”liksomkrigen” i treningsleiren høres veldig bra ut. Tigerland er likevel stort sett en dialogdrevet film, og her er det ingenting å klage på. Dialog er klar og tydelig hele veien.

Ekstra
-The Real Tigerland
-Joel Schumacher: Journey to Tigerland
-Ross Klavan: Ode to Tigerland
-Featurette
-Casting session with Colin Farrell
-Theatrical Trailer
-Tv Spot: One Man
-Tv Spot: Compelling Review

En god samling ekstramateriale, mye av det I HD.

Konklusjon
Jeg fikk gleden av å anmelde både Platoon og Tigerland denne gangen, og må man velge er valget enkelt. Platoon er en av de aller beste krigsfilmene som finnes. Men Tigerland er også vel verdt et gjensyn på blu ray. I motsetning til Platoon, kommer aldri Tigerland til krigen, men den er samtidig veldig intens og skuespillerne gjør en strålende jobb. Bildet er slik det er ment å være, lyden godkjent, og den inneholder en del interessant ekstramateriale. Anbefalt hvis du ønsker en annerledes ”krigsfilm”.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse