Annonse

Filminfo og video

White Collar - sesong 1

White Collar - sesong 1

Karakter

4 
Neal Caffrey er snart ferdig med å sone 4 år i fengsel og ser frem til å møte sin kjæreste igjen når han kommer ut. Når han så får beskjed om at hun har forlatt han, er det eneste målet hans å få henne tilbake. Med 4 måneder igjen av straffen, rømmer han. FBI agenten Peter Burke som klarte å spore han opp første gang, må dermed spore han opp igjen.

Når Burke får fatt i Caffrey er det duket for et herlig samarbeid mellom FBI sin avdeling for økonomisk kriminalitet og den kriminelle men råsmarte Caffrey. De lever i en herlig symbiose som danner grunn for et sterkt vennskap. Selvsagt er det innimellom litt mangel på tillit her og der, men da støttes de opp av Burkes kone Elizabeth og Mozzie som er Caffreys bestevenn.Caffrey er ingen vanlig kriminell, han har dyre dresser, fin hårsveis og glir rett inn i de rike kretser på Manhattan. Han bor i fin leilighet som han leier av en gammel og litt selskapssyk dame. Han kan svindle til seg det meste og lure fra folk de mest utrolige ting. Han har kunnskaper på dr.gradsnivå om ting de fleste kanskje ikke har hørt om en gang. Han kan bransjen sin ut og inn, noe som gjør han til en perfekt konsulent for FBIs avdeling for økonomisk kriminalitet.

Dette er en herlig og avslappet serie som gjør god bruk av cliffhangere og tvister som fenger seeren.I rollen som Peter Burke møter vi Tim DeKay som vi sist så i en brukbar rolle i Carnivale. Siden det har det vært gjesteroller og biroller i alt fra CSI til Scrubs.Han er en av de du alltid husker du har sett, men aldri hvor du har sett han. I denne roller får han virkelig blomstre og du ser at karakteren utvikler seg noe gjennom første sesongen. Han har god kjemi med både Tiffani Thiessen som spiller kona og Matt Bomer som spiller Neal Caffrey.Tiffani Thiessen gjør faktisk en brukbar rolle her som kona til Burke. Hun viser seg som en kjærlig kone som driver et eget byrå.Det som er mest irriterende med den karakteren er at hun kommer inn i rommet, viser litt kjærlighet og kommer med gode ideer før hun går ut på kjøkkenet.Dermed har jeg døpt henne til "konen som alltid går".Når det er sagt er det herlig å se henne tilbake på skjermen i en litt mer ordentlig rolle. Det er både en stund siden og et langt skritt opp fra Beverly Hills til White Collar.

Matt Bomer begynte som så mange andre skuespillere i såper som All my Children og The Guiding light.Etterhvert har han kommet seg inn i filmer som Flightplan og Texas Chainsaw massacre. Å bruke han i rollen som Neal Caffrey var et stort sjakktrekk. Han har glimt i øyet og en utrolig karisma som virkelig gjør seg i den rollen, og han er faktisk overbevisende.Som kompisen Mozzie finner vi Willie Garson, best kjent for sin rolle som homofile Stanford Blatch i Sex and the City. Han er rett og slett en herlig karakter også her, selv om han har det evige sidekick-stempelet i pannen.

Hva annet kan man si enn at dette er herlig å se på. Visuelt er det godt bygget opp og historiene er relativt intelligente og underholdende. Relasjonene mellom de forskjellige karakterene er i stadig endring, og tvistene gjør at du alltid blir sittende å lure på hvem som er god og hvem som er skurk.New York er perfekt bakgrunn for serien. Noe lettvindte løsninger på problemer innimellom, og noe forutsigbarhet i enkelte avepisodene trekker ned. Ellers er lyden god, bildet er skarpt og ekstramaterialet er underholdende. Selv er jeg allerede langt ute i sesong 2 og gleder meg til sesong 3. Enjoy!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse