Annonse

Filminfo og video

The Town

I Boston skjer det over 300 bankran hvert år, og de fleste av ranerne bor i nabolaget Charlestown. En av disse er Doug MacRay (Ben Affleck), men han er noe annerledes enn ranerkollegaene sine. For en gang i tiden hadde han muligheten til å gjøre suksess innen hockey fremfor å gå i sin kriminelle fars fotspor. Men, han er isteden blitt leder for en gjeng med brutale bankranere som har satt sin ære i å ta det de skal ha og forsvinne uten å etterlate seg spor. Under ett bankran tar de banksjefen Claire (Rebecca Hall) som gissel. For å forsikre seg om at hun ikke kan identifisere dem i etterkant holder Doug oppsikt med henne. Dette resulterer i at han får mer kontakt med henne enn hva som var meningen. Doug begynner å tenke gjennom livet og funderer på om han kanskje tok feil valg en gang i tiden.

Filmen byr på heftige actionscener og noen ganske brutale scener. Det er lite glamour i denne filmen, noe som gjør den hakket mer troverdig enn andre filmer i sin genre. Filmen har lite overraskelser, men det synes jeg er helt ok, for en film som dette har ikke behov for det, rett og slett. Den er spennende, og i grunnen ganske fengende. Det er lite dødtid i den, og man sitter og venter på neste steg fra både FBI og ranerne, og selv om man vet hva som vil skje, så ødelegger det ikke spenningen man sitter med. Filmen har en god rød tråd gjennom det hele, og selv om det hele ikke er så overraskende, så flyter det lett og man sitter tidvis med en følelse av at man ikke vet om man skal heie på lovens lange arm eller skurkene. Og når det er slik, da synes jeg man har gjort en god jobb som regissør. Det er en meget god dramathriller som her er presentert.

Ben Affleck er ganske så aktiv hva kommer til denne filmen, Han er både skuespiller, regissør og har vært med på å skrive manus. Han er en grei skuespiller men har i grunnen aldri imponert meg stort. Men som regissør har han i grunnen gjort en duganes jobb synes jeg, det mente jeg også om Gone baby gone som han også regisserte. Affleck evner til og på en god måte å skildre både miljø og følelser, i tillegg til å slenge på en god dose med action. Og det er vel også hva som holder denne filmen oppe. På mange måter minner den meg litt om Heat, bare at man her slipper De Niro (misforstå meg rett her, De Niro er en utmerket skuespiller, men noen ganger går man litt lei). Legg merke til at Doug i filmen faktisk sitter og ser på Heat i et par scener.Jon Hamm spiller FBI-agenten som tar opp jakten på ranerne. Han er vel mest kjent for sin rolle i Mad Men, og jeg tar meg selv i å tenke at det er synd han ikke har fått flere muligheter, for han gjør helt klart en dugendes jobb i denne filmen. I tillegg er han noe barsk å se på, og for ei jente som ser actionfilm er det i grunnen ganske viktig.

Avdøde Pete Postlethwaite har også en rolle i denne filmen. Hans karakteristiske utseende og væremåte på film var et godt gjensyn. I tillegg treffer vi Blake Lively og Jeremy Renner (nominert til Golden Globe og Oscar). Chris Cooper spiller Dougs far.

Det er ikke så ofte jeg henger meg opp i ekstramateriale på filmer, men, jeg ble litt skuffet over hva denne Blu-Rayen kunne by på av ekstramateriale, for det var så lite. Man får digital kopi av filmen, kommentarer av Affleck og Ben’s Boston. Jeg hadde forventet noe mer. Men men, filmen er helt klart severdig, den er gjennomført og den er bra!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse