Annonse

Filminfo og video

All Good Things

David Marks (Ryan Gosling) er en ung mann hvis far jobber som eiendomsspekulant og litt til. En dag når David skal fikse noen rør hos en av farens leietagere, Katie (Kirsten Dunst) bestemmer han seg for at Katie er en jente han vil bli bedre kjent med. Romantiske følelser oppstår og til tross for at faren ikke synes om det, bestemmer David å gifte seg med Katie.

Davids familiehistorie er ikke så rosenrød som det kan gi uttrykk for. Hans mor tok livet sitt da David var liten gutt, og dette preger han nå i voksen alder. Men han finner en viss fred med Katie og de starter butikken All good tings sammen. Dessverre klarer Davids far å overtale han til å flytte tilbake til byen og jobbe for han. Da Katie på mystisk vis en dag forsvinner, endres Davids liv ytterligere.

Filmen starter med rettsaken, hvor vi følger Davids historie. Han er anklaget for å ha tatt livet av, og partert, sin nabo Malvern Bump (Philip Baker Hall). Davids fortelling tar oss med på en reise som byr på gode skildringer om manipulering av både ektefelle, foreldre og barn.

Dette er en film basert på faktiske hendelser omkring Kathleen Durst forsvinning i 1982. Dette regnes som en av de store mysterier i New Yorks historie. Det ble aldri funnet noe lik, og Robert Durst ble tatt i forhør om sin kones forsvinning, men han ble aldri tiltalt. Regissør Andrew Jarecki har nok tatt seg litt friheter, i tillegg til at han har gitt de involverte andre navn, men etter å ha lest en del om historien til Durst, ble jeg imponert over de faktiske ting i filmen.

Jeg hadde aldri hørt om denne saken, men ble veldig glad da jeg leste at Gosling skulle spille mot Dunst i et kriminaldrama. Så spent var jeg da jeg satte meg for å se på filmen, hvordan ville dette bli? Nå må jeg si at Gosling er en av mine favoritter blant skuespillere. Han er utmerket på alle områder og jeg har enda til gode å se en film hvor han gjør en dårlig jobb. Man kan se han i bl.annet den aktuelle Blue Valentine, og vil man ha en god thriller så kan man se han i Fracture hvor han spiller mot Sir Anthony Hopkins. Og vel, bare det sier jo litt om hvilke kvalifikasjoner denne flotte mannen kan by på.

Nu vel, tilbake til filmen. Dette er en forholdsvis rolig film som byr på mye av følelser. Ikke av de typiske klisjéaktige følelsene, men følelser på et dypt personlig plan. Det er i grunnen en sterk film, og jeg lever meg inn i de ulike karakterene som jeg presenteres for. Det at filmen også er basert på faktiske hendelser gjør den enda bedre, og at man også blir sittende igjen etter filmens slutt uten noe forklaring på hva som har skjedd med Katie, det topper det hele for min del.

Flotte skuespillerprestasjoner av alle medvirkende, og jeg trives med å se Frank Langulla som Davids kontrollerende far. Jeg vet at filmen høstes litt sprikende kritikker blant publikum, men selv fant jeg den velspilt og bra.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse