Annonse

Filminfo og video

Gruffalo

The Gruffalo er en kortfilm basert på barneboka ved samme navn, skrevet av Julia Donaldson. Den handler om ei lita mus som er på vei gjennom skogen for å finne seg noe å spise. På veien møter den en rev, en ugle og en slange, som alle ønsker å spise ham. Smart som han er beskriver han sin fantasivenn Gruffaloen, og de blir alle skremt og lar ham være i fred. Men hva skjer når den lille musa så møter på dette dyret som han selv fant på?

The Gruffalo har en helt egen stemning helt fra starten av filmen, som varer halvtimen ut. Den blir satt av flott musikk og fine bilder. Denne kortfilmen er en hjertesmelter, den er både søt og morsom, og man sitter igjen med en god følelse etter å ha sett den.

I rollene til dyrenes stemmer finner vi kjente skuespillere som Helene Bonham Carter, Robbie Coltrane og John Hurt. Disse gjør en helt fantastisk jobb, spesielt Helena Bonham Carter, som her har en utrolig mjuk og behagelig stemme til forskjell fra rollen hennes som for eksempel Bellatrix Lestrange i Harry Potter. Også de andre skuespillernes innlevelse er kjempebra, og gir kortfilmen en ordentlig helhet.

Animasjonene er ikke de mest fancy, men noen ganger er ikke det nødvendig heller for å få fram det man ønsker å si, noe The Gruffalo klarer. For selv om det ikke er de beste bildene er det fortsatt fint å se på visuelt sett, og hele filmen har et slags drømmepreg over seg.

Da jeg så på denne kortfilmen satt jeg hele tida med et smil rundt munnen, og selv om historien kanskje ikke er den mest originale, endte den ikke på helt samme måte som jeg hadde sett for meg. Og det er, når alt kommer til alt, akkurat sånn en barnefilm skal være – forutsigbar, med en ikke så altfor ukjent historie, men som fortsatt ikke er kjedelig. The Gruffalo er en utrolig nydelig film som bør sees dersom du har en halvtime til overs.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse